LABURISTI U AKCIJI

Otvorena knjiga žalbe za pritužbe o Bandiću

07.08.2012 u 16:14

Bionic
Reading

Zagrebačka podružnica Hrvatskih laburista – Stranke rada na Tomislavovu trgu ispred ulaza u Importanne centar postavila je štand na kojemu se nalazi knjiga žalbe namijenjena svim građanima i posjetiteljima glavnog hrvatskog grada u koju će upisivati svoje komentare i pritužbe na rad zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te gradske uprave

Kako je objasnio predsjednik zagrebačke organizacije laburista Robert Prugovečki, riječ je o aktivnosti koja će se provoditi do konca kolovoza samo na Tomislavovu trgu, a na jesen će svaka gradska četvrt u Zagrebu dobiti svoju knjigu žalbe u koju će upisivanje pritužbi na račun Bandića i njegovih suradnika organizirati gradski ogranci Hrvatskih laburista – Stranke rada.

HDZ hvali Bandića

'Milan Bandić u svom vladanju Zagrebom imao je jako dobrih poteza! U 12 godina vidi se napredak u Zagrebu!', izjavio je jučer za Jutarnji predsjednik zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimir Golem. Otkako je prije četiri dana Jutarnji objavio da su se šef HDZ-a Tomislav Karamarko i glavni tajnik Milijan Brkić sastali sa zagrebačkim gradonačelnikom i dogovarali suradnju HDZ se sve otvorenije svrstava uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Neslužbeno doznajemo da Bandić želi surađivati s HDZ-om, ali pod uvjetom tajne podrške, jer strahuje da bi zbog otvorene suradnje s HDZ-ovcima mogao izgubiti glasove koje je dobivao od glasača sklonijih SDP-u.

U prilog ovoj aktivnosti ide i rastuća popularnost zagrebačkih Laburista. Ankete pokazuju kako je uspjeh koji ova nova parlamentarna stranka žanje na nacionalnom nivou sve očitiji i u gradu podno Sljemena, a sve veći broj simpatizera dolazi iz redova razočaranog radništva te dojučerašnjih poklonika SDP-a i HNS-a.

'Razlikujemo se od ostalih stranaka po tome što smo vrlo često na ulici, s građanima koji nam se žale na lokalnu vlast i probleme u kvartovima i ulicama. Želimo kao stranka čuti mišljenje građana o lokalnim problemima, te dati sve od sebe na njihovom rješavanju', poručuje Robert Prugovečki, predsjednik Laburista grada Zagreba.

Popularnost Laburista prvi čovjek SDP-a u gradu Davor Bernardić i kandidat te stranke za gradonačelnika ne smatra prijetnjom ističući kako je još dosta vremena do lokalnih izbora.

'Ne bi bilo korektno davati bilo kakve prognoze. Ankete ne bih želio komentirati, a svaka stranka odlučuje o načinu na koji će se predstaviti biračima i građanima Zagreba', ocijenio je Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Za razliku od prvog čovjeka zagrebačkog SDP-a, znatno rječitiji o političkim konkurentima je prvi zagrebački HNS-ovac Dragan Kovačević koji poručuje kako se uspjeh Laburista neće odraziti ozbiljnije i na izborne rezultate u Zagrebu. Smatra kako su predstojeći izbori za lokalnu vlast personalizirani odnosno da građani biraju ljude, a ne politički program.

'Laburisti nemaju prepoznatljivu osobu u svojim redovima osim Dragutina Lesara, a on se ne natječe na lokalnoj razini. Mislim da Laburisti neće biti značajnija politička snaga u Zagrebu, a da će SDP i HNS i nadalje biti na svojim očuvanim pozicijama', komentira Kovačević.

Da Laburisti neće bitnije uzdrmati zagrebačku političku scenu niti dovesti do novog razmještaja snaga u Gradskoj skupštini, drži i Nenad Matić, predsjednik HSS-a Zagreb.

'Smatram da im njihova popularnost neće omogućiti niti da prijeđu izborni prag za gradsku skupštinu', prognozira Matić.