POLICIJA NEMA ODGOVOR

Otkud se stvorio 'šumski dječak'?

14.06.2012 u 10:23

Bionic
Reading

Njemačka policija objavila je njegovu fotografiju ne bi li se nakon devet mjeseci doznalo tko je 180 cm visoki mladić koji se prije devet mjeseci pojavio u Berlinu tvrdeći da je svoje tinejdžerske godine proveo u divljini, bez dodira s civilizacijom, u nekoj šumi južno od glavnog njemačkog grada

Mladić kojeg su mediji prozvali 'šumskim dječakom' predstavlja se kao Ray, ali stručnjaci iz nepoznatog razloga sumnjaju da mu je to materinji jezik. Tvrdi da je kao mali dječak otišao u divljinu s ocem Ryanom nakon što mu je majka Doreen poginula u prometnoj nesreći. Prošlog ljeta umro mu je i otac, nakon čega je, kako tvrdi, slijedio njegovu uputu da hoda na sjever dok ne pronađe civilizaciju. Prezime mladića nije poznato, a policija ga ne može identificirati ni uz pomoć otisaka.

DNA analiza pokazuje da najvjerojatnije potječe iz Europe. No ni suradnja s Interpolom nije povezala njegove podatke s traženim nestalim osobama u ostatku svijeta.

Sumnje u njegovu priču izazvala je i činjenica da je u trenutku kad se pojavio djelovao uredno, a i šator koji je nosio u ruksaku bio je u prilično dobrom stanju.

Za vrijeme izolacije otac i sin su, prema dječakovim iskazima, vjerojatno dolazili u dodir s civilizacijom jer oko Berlina baš i nema džungli. Ray je ispričao kako je otac kupovao u Lidlu i 'vadio novac iz zida'.

Policija je već očajna, jer mladić na većinu upita odgovara da se ne sjeća. Tvrdi da zna, primjerice, svoj datum rođenja - 20. lipnja 1994. godine – ali da se ne može prisjetiti svog prezimena niti odakle dolazi. Ne sjeća se ni gdje je otac umro, a policija ne može pronaći ni slučaj žene koja je stradala u prometnoj nesreći, nakon čega je njena obitelj nestala.

Misterij traje već skoro godinu dana. Za to vrijeme momak živi u prihvatilištu za mlade ljude. Krenuo je u školu i navodno je brzo pohvatao njemački jezik, iako je u početku navodno znao samo nekoliko riječi. Dobro se služi modernom tehnologijom, poput laptopa i mobitela. Ima svijetlu kosu, plave oči i tri manja ožiljka na licu.