raspisana tjeralica

Otkriveni Rumunji osumnjičen za krađe zlatarnica u Ogulinu, Rijeci i Sisku

28.12.2018 u 17:34

Bionic
Reading

Otkriveno je troje rumunjskih državljana koje policija sumnjiči za tešku krađu u Ogulinu i dvije krađe u Rijeci i Sisku, a šteta je veća od 86.000 kuna, priopćila je u petak karlovačka Policijska uprava, a kako Hina neslužbeno doznaje za njima je raspisana tjeralica

Nakon što je provela kriminalističko istraživanje, policija je osumnjičila muškarce u dobi od 56 i 23 godine i 51-godišnju ženu da su 22. studenoga ušli u zlatarnicu u Ogulinu te da su od zaposlenice zatražili da im pokaže nakit. Dok su muškarac i žena gledali nakit, drugi muškarac je iskoristio odsutnost zaposlenice te je ukrao zlatninu, što je okarakterizirano kao teška krađa.

 Ujedno se to troje Rumunja sumnjiči da su na identičan način istog dana u Rijeci iz zlatarnice ukrali zlatni nakit, a dan prije, 21. studenoga na području Siska iz jedne prodavaonice novac.

 Prije nego što otkrila osumnjičenike, policija je kaznene prijave mjerodavnim državnim odvjetništvima podnijela protiv "nepoznatih počinitelja". O novim saznanjima ta su tijela obaviještena tzv. posebnim izvješćima.

Hina neslužbeno doznaje da je policija raspisala tjeralice za troje Rumunja koji u Hrvatskoj imaju prijavljeno boravište.