MESIĆ GA IPAK OTVORIO

Otkrivena tajna Tuđmanova sefa

10.03.2010 u 09:47

Bionic
Reading

Premda je bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić tvrdio da nikada nije vidio sadržaj tajnog sefa prvog predsjednika Franje Tuđmana, Josipović je otvorio sef i u njemu našao i Mesićeve dokumente

U četvrtom sefu koji je do danas slovio kao najtajniji sef Pantovčaka, novi predsjednik Ivo Josipović nije pronašao ništa osim nekoliko gotovo beznačajnih predmeta. Ali otkrilo se još nešto: dojučerašnji predsjednik države Stipe Mesić ipak je otvorio taj sef i koristio se njime!

U sefu su, naime, pronađena i tri Mesićeva osobna dokumenta. Kada su Josipoviću potvrdili da ključa doista nigdje nema, odlučeno je: sef će biti otvoren na silu. Kako su izvjestili s Pantovčaka, otvorili su ga 'ovlašteni stručnjaci nadležnih institucija'.

U sefu se nalazi deset kutijica s raznim odlikovanjima, a bile su posložene jedna na drugu, a u njima odličja Red Danice Hrvatske, Red dr. Ante Starčevića, Red kneza Domagoja.

U gornjem dijelu sefa zatekli su tek spomenutu omotnicu s Mesićevim osobomenutu omotnicu s Mesićevim osobnim dokumentima, praznu bijelu plastičnu bočicu i omanji medaljon. I dok oko požutjelih papira koji pripadaju bivšem predsjedniku nije bilo dvojbi o čemu se radi, nitko, zapravo, ne zna što je u sefu radila bijela plastična bočica.