'HOC KAO NACIONALNA SRAMOTA'

Otkriven uzrok požara na Bjelolasici

Bionic
Reading

Dimovodna cijev metalnog dimnjaka, uzrok je požara na Bjelolasici, utvrdili su forenzičari, materijalna šteta je 24 milijuna kuna, a o svemu će biti obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo, doznaje Radio Mrežnica

Forenzičari iz Zagreba te karlovačka policija i istražni sudac karlovačkog Županijskog suda utvrdili su da je 'požar uzrokovan prijenosom topline s vanjskog dijela metalne dimovodne cijevi iznad prostorije kotlovnice, na drvenu tzv. 'sendvič' konstrukciju krovišta kotlovnice', javlja Radio Mrežnica. Također, javlja da je utvrđena i materijalna šteta u iznosu od 24 milijuna kuna što je i blizu svote na koju je zgrada osigurana, a o svemu će biti obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo.

'HOC Bjelolasicu mi u Ogulinu ne doživljavamo kao olimpijski centar nego kao hrvatsku nacionalnu sramotu. Vlasnik je Vlada Republike Hrvatske i na njoj je odgovornost da skrbi o HOC-u kao i na županu Ivanu Vučiću, koji je predsjednik Nadzornog odbora HOC-a. Umjesto toga, župan izjavljuje 'da se ljudi nisu žalili što dva mjeseca nisu dobili plaće'. To govoriti potpuno je neprimjereno i deplasirano u trenutku kad je netko ostao bez kruha, kao i ministar Radovan Fuchs koji je rekao da ne garantira ništa. To je pljuska tim ljudima', rekao je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Ivan Vuković, a prenosi kaportal.

SDP je predložio i način kako doći do novca da se konačno izgrade davno planirani bazen i sportska dvorana te sustav za umjetni snijeg. 'HOC može podići krediti i jamčiti ga nekretninama koje ima, može se ići u sustav javnog privatnog partnerstva, a neka će sredstva doći i od odštetnog zahtjeva. Tako se može iskoristiti već gotova dokumentacija. Postoje resursi i mogućnosti da ova nesreća bude novi početak', zaključio je Vuković.