htio preći granicu?

Otkrivaju se detalji bijega ubojice iz Đakova: Odkud mu veća svota gotovine i pištolj?

10.07.2019 u 19:50

Bionic
Reading

Kada ga je interventna policija opkolila, Andrija Drežnjak (60) stajao je u polju uz autocestu, na izlazu iz Đakova, a uz njega je bio ilegalni pištolj kojim je prije osam sati počinio stravičan zločin – usmrtio je svoju socijalnu radnicu Blaženku Poplašen (50) i teško ranio pravnika Ivana Pavića (35) u Centru za socijalnu skrb u Đakovu

Živio je od 920 kuna socijalne pomoći pa je pravi misterij kako to da je te noći u polju imao više od 10.000 kuna u džepu. Ponio je i putovnicu, pa policija zaključuje da je namjeravao pobjeći iz Hrvatske, javlja Večernji list.

Andrija Drežnjak stari je znanac policije, a u dosje mu je upisano nasilničko ponašanje, izazivanje požara, kao i ilegalno posjedovanje oružja. Sve te prijave stizale su kroz dugi niz godina, čak i desecima godina.

'Očito je dugo problematičan, ali policija posljednjih 15 dana nije primila nikakve prijave da je opasan, da nekome prijeti ili da se negativno ponaša u Centru', Ladislav Bece, načelnik PU osječko-baranjske.

Kaže da se u ovoj fazi teško može govoriti o motivu zločina. Drežnjak je u srijedu predan pritvorskom nadzorniku, te će biti ispitan i priveden sucu istrage.

  • +12
Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Zbog straha, ključ u bravu u utorak u 14 sati stavili su i u gruntovnici. Često je i njih posjećivao, ali nikada nije, tvrde, bio neugodan. Dolazio je uvijek s istim ciljem – kako bi provjerio zemljišno-knjižno stanje, odnosno 'ima li kuću i je li ta kuća na njemu'.

  • +31
Ubojstvo u Đakovu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX