KERUMOVA OSVETA

'Otkaz mi je dao gradonačelnikov pajdaš s balota'

26.04.2011 u 19:57

Bionic
Reading

Bivši tajnik Torcide Pavao Grubišić Čabo, koji se za nedavnog skupa potpore osuđenim generalima naguravao s gradonačelnikom Željkom Kerumom zbog njegovih izjava o 'urbanim Jugoslavenima', ekspresno je ostao bez posla. Otkaz mu je danas uručen u triljskoj tvrtki za preradu ribe Conex trade, s kojom je imao ugovor o radu na rok od šest mjeseci

Na razgovor ga je pozvala direktorica Sandra Dadić i neuvijeno mu kazala da ga se rješava upravo zbog incidenta. 'Pitala me je jesam li Hrvat, jesam li bio u ratu, jesam li urbani Jugoslaven i slično', kazao nam je Čabo. Nije, dodaje, pomogao ni argument da policija u incidentu na Rivi nije pronašla obilježja ni kaznenog ni prekršajnog djela - direktorica mu je obrazložila da je obračunom s gradonačelnikom naštetio ugledu tvrtke.

'Kad sam ušao u kancelariju, na stolu su već bili moji dokumenti, pa je bilo jasno o čemu se radi. Pokušao sam iznijeti svoje argumente, no ona je nazvala vlasnika tvrtke Mladena Milakovića i pitala ga stoji li iza onoga što su dogovorili', dodaje Grubišić Čabo, inače razvedeni otac dvoje djece. U tvrtki se, kaže, već prošlog tjedna pronijela glasina da će je Željko Kerum kupiti samo kako bi se osvetio osobi koja mu se zamjerila, no za to na koncu nije bilo potrebe 'jer se gazda i Kerum ionako redovito druže na partijama balota'.

Za svaki slučaj, svoj razgovor prilikom dobivanja otkaza bivši tajnik Torcide snimio je mobitelom.

'Gradonačelnika nisam napao, nego ga samo odgurnuo jer me iznervirao njegov govor. Da sam ga zbilja želio ozlijediti, iskoristio bih svoje poznavanje borilačkih vještina', kazao nam je Grubišić Čabo. Najavljuje da će pokrenuti sudski spor zbog nezakonitog otkaza.

Direktorica Conex tradea Sandra Dadić danas je izjavila da je otkaz dodijelila 'jer se tvrtka ne bavi politikom', dok vlasnik tvrtke Mladen Milaković nije bio raspoložen za razgovor.

Željko Kerum - incident