KRIZA JOŠ TRAJE

Oteo taoce 'za Gazu' u tvornici američke korporacije, pa im dopustio da slave rođendan!?

01.02.2024 u 21:43

Bionic
Reading

U tvornici američkog kozmetičkog diva Procter and Gamble u industrijskoj zoni Gebze u turskoj pokrajini Kocaeli nepoznati je napadač oteo najmanje sedam talaca u znak prosvjeda protiv rata u Gazi

Privatna novinska agencija DHA objavila je fotografiju na kojoj je prikazan navodni napadač naoružan pištoljem i samoubilačkim prslukom.

Incident se dogodio u industrijskoj zoni Gebze u turskoj pokrajini Kocaeli, istočno od Istanbula. Muškarac je navodno ušao u tvornicu Procter and Gamble oko 15 sati po lokalnom vremenu i oteo nekoliko zaposlenika.

Isprva nije bilo jasno koliko ih je zarobio. Prema tvrdnjama sindikata radnika u tvornici, zatočio je sedam ljudi u kantini, dok je ostale radnike pustio. Među taocima je navodno šest muškaraca i jedna žena.

Na fotografiji koju je objavila agencija DHA, muškarac prekriven palestinskim šalom stoji pored crteža palestinske zastave i riječi "Za Gazu". Policija je opkolila tvornicu. Na području su i specijalne jedinice. Kako prenosi Reuters, policija pokušava uvjeriti otmičara da se preda i oslobodi taoce, no još uvijek nije u tome uspjela.

Na licu mjesta je i guverner Kocaelija, dok turske vlasti još nisu reagirale na incident. Nije poznato koji su mu zahtjevi.

Turski medij Hürriyet navečer javlja o potpuno neočekivanom razvoju talačke krize. Naime, jednom od talaca je rođendan, a njegove kolege, koji su se unaprijed pripremali, tražili su od napadača dopuštenje da proslave njegov rođendan.

Napadač im je dao dopuštenje, nakon čega su puhali svjećice na prethodno kupljenoj torti. Na snimci se vidi da su taoci dobrog zdravstvenog stanja.