UBOJSTVO U PULI

Oteli ga, a on se oslobodio i ubio otmičara

18.01.2010 u 09:05

Bionic
Reading

Identitet sinoć ubijena muškarca u Puli još nije utvrđen, drugi muškarac je u bijegu i navodno je ranjen, a muškarac koji se povezuje s ubojstvom sinoć se sam predao policiji

Na konferenciji za novinare istarske Policijske uprave rečeno je da je sinoć oko 21 sat na Premanturskoj cesti u Puli kod streljane u automobilu marke 'audi A6' pulskih oznaka iz vatrenog oružja ubijen muškarac, izvijestila je glasnogovornica PU-a Nataša Rogić. Dodala je da je tijelo ubijenog, po nalogu istražnog suca, prevezeno na patološki odjel radi obdukcije i utvrđivanja identiteta.

Očevid, započet sinoć, još traje, a policajci pretražuju obližnju šumu i zemljani put koji vode prema streljani jer je navodno u sinoćnjoj pucnjavi ranjen još jedan muškarac koji je uspio pobjeći.

Naime, kako se neslužbeno doznaje, 38-godišnji D.M. iz Pule sinoć se sam prijavio policiji. Izjavio je kako su ga dvojica muškaraca sinoć otela na području pulskog naselja Vidikovca, ugurala ga u auto te ga 'audijem' odvezli prema Premanturi. U jednom trenutku, kako se doznaje, u vozilu je počelo naguravanje, pri čemu je on oteo pištolj otmičarima te zapucao. Jednog je otmičara ubio, a drugog, koji je još u bijegu, ranio.

Neslužbeno, to se ubojstvo povezuje s ubojstvom koje se oko Nove godine dogodilo u Šišanu kod Pule.

Inače, policija je od građana zaprimila dojavu kako je automobil sletio s ceste, a nakon dolaska na mjesto nesreće u autu su pronašli mrtva muškarca. Istraga se nastavlja.