DVOSTRUKO UBOJSTVO U OZLJU

Otac i troje djece: Sve bi nas pobio da nismo pobjegli

07.07.2009 u 07:59

Bionic
Reading

Tuga i nevjerica u maloj obiteljskoj kući Danijela Leškovića (39) u selu Ciglenice kod Kutine. On je u ponedjeljak ostao udovac, a njegovo troje djece bez majke i bake. Danijel je sa svojom djecom bio svjedok krvave tragedije u Ozlju, kada je ubojica Mirko Mihičinec hicem u prsa iz pištolja ubio Danijelovu suprugu Ivanu, a nekoliko sekundi prije toga Ivaninu mamu Ankicu

Danijel se pokušava pribrati da bi mogao organizirati život za sebe i svoje troje djece, petogodišnju Anu Mariju, devetogodišnjeg Ivana i desetogodišnju Mihaelu.

'On im je pred očima ubio mamu i baku, pucao je na mene, pucao je za Ivanom koji je bježao u zaklon vukući za sobom Anu Mariju. Jadna djeca, još se dobro drže, jaki su, no kakva je to tragedija, kakve će to traume izazvati kod njih, kako će noćas spavati', ispričao je za Jutarnji list očajni Danijel.

Očajni otac i šokirana djeca koja su svjedočila dvostrukom ubojstvu

Prepričao je kako su supruga Ivana, djeca i on stajali kraj ceste u Ozlju kada je Mirko dovezao auto u kojem je bila i Ivanina mama Ankica. 'Mirko je preklopio sjedalo automobila i rekao Ankici da uzme papire sa zadnjeg sjedala. Ona se sagnula, a on joj je iz pištolja pucao u glavu. Kada je moja žena zajaukala 'Što si učinio, ubio je moju mamu', okrenuo je pištolj prema njoj i pogodio je u prsa. Pucao je prema meni te za sinom, a metak je okrznuo njegovu tenisicu', kazao je Danijel.

Djeca Ivan i Mihalea samo su ponavljali: 'Najprije je ubio baku, a onda je ubio našu mamu. I nas bi da nismo pobjegli.'

Mirko je bio drugi suprug njihove bake, a brak je bio pred raspadom zbog nasilne Mirkove naravi.

'Kako ih je mogao ubiti, bili smo obitelj, sedam su godina bili u braku. Spavao je kod nas, bili smo dobri. Kakav je to čovjek koji hladnokrvno ubije svoju ženu, potom njenu kćer, majku troje djece i onda puca za nama kao da smo u streljani', pitao se Danijel.