NOVI POREZ U AKCIJI

Osvojio skoro 14 tisuća kuna, Linić mu uzima 15 posto

Bionic
Reading

Da bi svaki igrač koji se kladi u hrvatskim kladionicama morao osim ponude s parovima i koeficijentima u jednoj ruci u drugoj nositi Narodne novine i odredbe Zakona o igrama na sreću, svjedoči o tome najnoviji primjer iz Splita, piše Slobodna Dalmacija

Naime (ne)sretni igrač 31. ožujka uplatio je u jednoj kadionici listić za 700 kuna i na kraju ostvario dobit od 13.934 kune. Međutim kada je svoj dobitak htio podignuti u kladionici, uslijedio je šok – rekli su mu da mu moraju odbiti porez u visini od 1.415 kuna i 10 lipa.

Igrač je svoj dobitak podignuo nakon 1. travnja, kada je na snagu stupio Zakon o igrama na sreću prema kojem se oporezuju dobici veći od 750 kuna. No zbog toga što je uplatio listić dan prije stupanja na snagu izmjena zakona, igrač smatra da mu se porez ne može naplatiti te je stoga najavio podizanje tužbe protiv kladionice.

Nažalost, po svemu sudeći, čini se da splitski igrač neće imati osnove za podizanje tužbe. Naime u Zakonu o igrama na sreću jasno piše da se porez na dobit obračunava na dan isplate dobitka.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.