u izraelu

Osvanuo ogroman plakat Trumpa s izraelskim premijerom: 'Netanyahu. U višoj ligi'

03.02.2019 u 13:32

Bionic
Reading

Ogromni plakat, na kojem se nasmiješeni Donald Trump rukuje s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, osvanuo je u nedjelju na glavnom ulazu u Tel Aviv

Trump je popularan u Izraelu zbog njegove oštre politike prema Palestincima i Iranu te zbog svibanjskog premještanja američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Trump je priznao Jeruzalem kao izraelsku prijestolnicu, čime je promijenio dugogodišnju američku politiku prema tom pitanju.

'Netanyahu. U višoj ligi', piše na plakatu koji je dio predizborne kampanje za parlamentarne izbore, koji će se održati 9. travnja.

Glasnogovornik Netanyahuova desnog Likuda, čiji logo krasi plakat na prometnoj cesti Ayalon, nije odmah odgovorio Reutersu na upit o tome je li Bijela kuća autorizirala upotrebu fotografije.

Netanyahu je favorit na predstojećim izborima, ali istraživanja javnog mnijenja pokazuju da raste popularnost jednog od njegovih 'najopasnijih' protivnika, bivšeg generala Bennya Gantza.

  • +23
Benjamin Netanyahu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Premijer je suočen s tri moguće optužbe, ali negira da je počinio bilo kakva nedjela te je istrage nazvao lovom na vještice.

Izraelski državni odvjetnik je u petak rekao da ne postoje pravni razlozi, koji ga sprječavaju da prije izbora, objavi namjeru da, zbog korupcije, podigne optužnicu protiv Netanyahua.

Formalna optužnica ovisi o saslušanjima prije suđenja, do kojih vjerojatno neće doći prije izbora.