predsjedništvo stranke

Ostojić: SDP na izbore s HSS-om, HSU-om i Snagom

30.04.2020 u 18:27

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić poručio je u četvrtak da je SDP spreman za parlamentarne izbore na koje će izaći u koaliciji s HSS-om, HSU-om i Strankom narodnog i građanskog aktivizma (Snaga).

„SDP je spreman za izbore. U siječnju i veljači smo prošli pola Hrvatske sa svojim programom. SDP ima program, ima svoj tim i koaliciju”, rekao je Ostojić novinarima nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Naveo je i kako je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno podržalo odluku o sklapanju koalicije s HSS-om, HSU-om i Strankom narodnog i građanskog aktivizma (Snaga) Gorana Aleksića te je najavio za ponedjeljak potpisivanje koalicijskog ugovora.

Na pitanje o ranijoj izjavi čelnika HSS-a Kreše Beljaka kako u toj stranci ne isključuju mogućnost samostalnog izlaska na izbore, Ostojić je uzvratio kako će Beljak u ponedjeljak biti na potpisivanju koalicijskog ugovora.

Naglasio je kako očekuju da se izbori održe kada bude omogućeno slobodno kretanje i javno okupljanje. „”Bez toga nema izbora”, poručio je.

Borzan: U europskim zemljama izbori odgođeni

Članica Predsjedništva SDP-a i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan rekla je kako su u europskim zemljama oni odgođeni do daljnjega jer se smatra da je prerizično ići u njih.

Navela je i da je Francuska stala između dva kruga lokalnih izbora, a Europski parlament (EP) je usvojio rezoluciju po kojoj se oštro osuđuje Poljska koja forsira da se ide u predsjedničke izbore jer (EP) smatra da se ne može osigurati adekvatna kampanja i jednaka dostupnost demokratskih procesa svim strankama i biračima.

„Koliko god bih željela da izbori budu što prije u niti jednoj državi članici EU oni se nisu dogodili i odgođeni su”, poručila je.

Zakonom protiv 'korona profitera'

Ostojić je najavio da će idući tjedan u saborsku poslati zakonski prijedlog protiv 'korona profitera' te je poručio kako su "iza HDZ-a uvijek ostale iste tri stvari – izolacija, recesija i depresija", što će, smatra, biti i ovoga puta.

Na važnost donošenja zakona protiv 'korona profitera' upozorila je i Borzan te je rekla da zbog porasta prodaje putem interneta neki proizvođači plasiraju proizvode lošije kvalitete ili nisu onakvi kakvi se na internetu prikazuju.

  • +8
SDP Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Posebice je, ističe, to opasno kod farmaceutskih proizvoda poput lažnih testova za brzo dijagnosticiranje koronavirusa i sl. Navela je i da je Interpol do sada zaplijenio oko 13 milijuna lažnih farmaceutskih proizvoda.