NEMA ZIME

Ostatak tjedna više sunca i toplije do +26

10.10.2011 u 15:18

Bionic
Reading

Nakon tmurnog i prohladnog ponedjeljka, vrijeme će u Hrvatskoj ostatak tjedna biti znatno sunčanije i nešto toplije

U kontinentalnim krajevima u utorak će biti djelomično sunčano i toplije uz više oblaka u Slavoniji gdje tijekom noći i prijepodneva može pasti malo kiše. Vjetar će biti većinom slab. Jutro će biti prohladno, mjestimice i maglovito, uz temperaturu od 0 do 6, a dnevna viša nego prethodnih dana - uglavnom od 16 do 20° celzijevaca.

Na Jadranu će utorak biti pretežno sunčan, povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena tramontana, a navečer slaba bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju će se kretati od 5 do 10° C, a uz obalu i na otocima od 11 do 18° C. Najviše dnevne bit će od 17 do 24° C.

Srijeda će u unutrašnjosti biti djelomično sunčana, s više oblaka prema kraju dana. Vjetar će biti uglavnom slab; jutro svježe, mjestimice i maglovito, a dnevna temperatura od 19 do 23° C.

Jadranu će srijeda donijeti nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena. U noći će puhati slaba bura, a danju slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro će biti malo toplije, a najviše dnevne temperature od 20 do 26° C.

I ostatak tjedna u cijeloj će Hrvatskoj biti dosta sunčan i suh. Samo bi u noći s četvrtka na petak moglo uslijediti kraće naoblačenje sa zahlađenjem i pokojom kapi kiše. Prema kraju tjedna bit će ponovno vedrije. Najviše temperature kretat će se od 9 do 14° C u kontinentalnim krajevima te od 16 do 21° C na Jadranu. Za vikend bi mogao stići i prvi ovosezonski mraz, rekao je potpredsjednik udruge Crometeo Rade Popadić.

Zanimljivosti

-11. listopada 1979. u noći 10. na 11. listopada na području Splita padala je tuča promjera mandarina.

- 12. listopada 1979. u oku tajfuna kraj Filipina izmjeren tlak zraka od 870 hPa.

- 13. listopada 1964. tuča veličine jajeta prekrila Dubrovnik.