'ISTINA LEŽI POD ZEMLJOM'

Oštar govor Andrije Hebranga na Jazovki: Ne mogu antifašisti koristiti nacističke metode

22.06.2017 u 14:38

Bionic
Reading

Andrija Hebrang, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na komemoraciji kod jame Jazovke na Žumberku, održao je oštar govor. 'Zar su mogli biti antifašisti oni koji su u Jazovku bacali ljude koji su mislili drugačije? Ne mogu antifašisti koristiti nacističke metode. To bili komunisti, ne antifašisti', istaknuo je

Istaknuo je kako je nakon službenog završetka Drugog svjetskog rata pobijeno 200 tisuća Hrvata, te da je riječ o najvećem mirnodopskom zločinu u Europi.

'70 godina nakon počinjenja tog zločina nismo otkopali tijela tih mučenika ni u najmanjoj simboličnoj mjeri. Oni koji to onemogućavaju su slijednici počinitelja zločina. Što je posljedica: To je zločin nakon zločina koji uzrokuje duboku podijeljenost u hrvatskom narodu. S jedne strane su djeca žrtava s druge strane slijednici zločinaca i tu je dubok jaz. Nema pomirbe bez istine, a istina leži pod zemljom', kazao je Hebrang.

Podsjeća da su čak i 'neki predsjednici koji su uz to bili i pravnici ustanovili da su pobijeni ljudi bili krivi. 'Zar je moguće to čuti u 21. stoljeću?!', pita se.

Kaže kako postoje dokumenti i izjave Titovih najbližih suradnika kako je upravo ona bio nalogodavac zločina. 'Komunisti ne vjeruju ni dokumentima i s tim imenom kaljaju naše trgove i gradove', dodao je Hebrang i poručio kako se mora jasno razlikovati antifašizam i komunizam .

'Zar su mogli biti antifašisti oni koji su u Jazovku bacali ljude koji su mislili drugačije? Ne mogu antifašisti koristiti nacističke metode. To bili komunisti, ne antifašisti', zaključio je izaslanik predsjednice Andrija Hebrang.