MIROSLAV ŠIMIĆ ZA TPORTAL

'Ostajem uz Božu Petrova, ne pada mi na pamet rušiti Most'

22.12.2015 u 10:09

Bionic
Reading

'Neću se povući iz Mosta, ostajem uz Božu Petrova i ne priznajem odluku Građanske opcije Grada Osijeka', rekao je za tportal Miroslav Šimić. Šimiću je sinoć njegova stranka Građanska opcija Grada Osijeka (GOGO) naredila povlačenje iz Nacionalnog vijeća Mosta

Sjednica je, kaže Šimić za tportal, održana bez njegove nazočnosti, a njoj je od ukupno 17 članova prisustvovalo devet.

Dok je jedan od nazočnih bio suzdržan te nije htio glasati bez nazočnosti Miroslava Šimića koji ih je zamolio da se sastanak prebaci za drugi dan kada može i sam doći, drugi je bio protiv.

Njih sedam podiglo je ruku za to da se 'Miroslav Šimić kao predstavnik GOGO-a povlači iz Nacionalnog vijeća Mosta te da kao saborski zastupnik nije ovlašten bez prethodne odluke Glavnog odbora odlučivati o suradnji s drugim političkim strankama i davanju podrške mandataru za predsjednika Vlade RH'. 

'Ne mislim rušiti Most ni na koji način. Ne slažem se s ovom odlukom, jer mislim kako dio ljudi ne shvaća situaciju te da su izmanipulirani popustili pod medijskim pritiskom. Neću biti alat za rušenje Mosta niti Nacionalnog vijeća Mosta. Most i Božo Petrov imaju moju punu potporu', rekao je u razgovoru za tportal Miroslav Šimić.

Budući da nije izabran u Sabor kao kandidat s koalicijske liste nego su svi pristali izići pod Mostom nezavisnih lista, formalno pravno GOGO, kako tumači, nije ni sudionik izbora.

'Vrijeme će pokazati što se dogodilo s GOGO-om. On nije bio akter na ovim izborima. Nismo bili u koaliciji s Mostom. Mi smo Mostu samo dali podršku u gradu Osijeku, a to je važno jer smo Nezavisna lista Mosta koja ima podršku GOGO-a. Nisam izabran na koalicijskoj listi pa da GOGO ima mandat. Tako da GOGO formalnopravno nije ni sudionik izbora ni ikakvih kombinacija', objašnjava Šimić kojemu je osobno žao zbog ovoga.   

Na sastanak Glavnog odbora GOGO-a koji se održao u ponedjeljak uvečer u Osijeku nije mogao doći što im je i najavio te ih zamolio da se prebaci za dan poslije. No sastanak je održan i od 17 članova pojavilo se njih devet. Dok se jedan usprotivio takvoj odluci jer nema Miroslava Šimića, drugi je bio suzdržan, a sedam njih je donijelo odluku koja je statutarna.