TRGOVAO UTJECAJEM

Osječkom tužitelju mjesec dana istražnog zatvora

08.11.2013 u 21:39

Bionic
Reading

Zamjeniku osječkog općinskog državnog odvjetnika Vojislavu Milivojeviću kojega se tereti za 'trgovanje utjecajem' danas je, kao i dvojici njegovih suosumnjičenika, određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić pritom nije prihvatio prijedlog Uskoka da ih se zatvori i zbog mogućeg ponavljanja nedjela.

Milivojevićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je kako se nada da će istražni zatvor napustiti i prije isteka isteka jednomjesečnog roka, jer je predviđeno ispitivanje tek četvero svjedoka.

Uz osječkog tužitelja zatvoreni su i policajac Danijel Milas, kojega se tereti za zlouporabu položaja te Zdravko Hercegovac 'korisnik' Milivojevićevih usluga osumnjičen za poticanje na korupciju.

Milivojević je navodno kod svojih kolega na tužiteljstvu, osim Hercegovcu, pogodovao i Damiru Handanoviću, koji je od ranije u istražnom zatvoru zbog sumnje da je angažirao plaćenog ubojicu da likvidira poduzetnika Peru Martića.

Osječki odvjetnik Dražen Srb jučer je potvrdio da je Milivojević ispitan u zagrebačkom policijskom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta pod sumnjom da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem, i to u dva predmeta koja nisu bila njegova. Prije toga u Osijeku su mu pretraženi dom i ured.

Navodni korisnici Milivojevićevih usluga poznata su osječka imena sa stranica crnih kronika. Hercegovac, poznat i kao Psiho, posljednji je nesporazum s predstavnicima zakona imao zbog prijetnji smrću i protupravnog zatvaranja nekoliko mladića za koje je vjerovao da su provalili u stan supruge njegova prijatelja.

Handanović je, pak, u istražnom zatvoru od srpnja zbog sumnje da je 2004. angažirao Davora Čizmoka za ubojstvo poduzetnika Pere Martića, pri čemu je u osječkom hotelu Turist stradala i koletarelna žrtva Jadranka Modrić. Otkriće njihovog navodnog ubojice i naručitelja jedan je od najvećih uspjeha novoosnovanog policijskog odjela za hladne slučajeve.