'DOBAR PREMA DJECI'

Osječkom silovatelju šest godina zatvora

05.11.2009 u 18:42

Bionic
Reading

Mario Semper (21) osuđen je u četvrtak na Županijskom sudu u Osijeku na šest godina zatvora. Osuđen je za silovanje, dva pokušaja silovanja i sedam bludnih radnji, dok je za jedno kazneno djelo oslobođen

OSIJEK - Oslobodili su ga za napad na maloljetnici i bludničenje nad njom. Mogao je Semper dobiti i veću kaznu da sudac nije uvažio njegovu mladost, raniju neosuđivanost, odrastanje u 'disfunkcionalnoj' obitelji te u SOS selu Ladimirevci, pišu 24sata.

Sempera će tijekom služenja zatvorske kazne obavezno morati liječiti psihijatri. Iako je on priznao neke od čak 12 napada na Osječanke, na suđenju je samo pet žena koje su bile žrtve manijaka prepoznalo Sempera kao napadača. Prema mišljenju suca, Semper je nad većinom svojih žrtava više iskazivao agresiju i nasilje nego bludne radnje.

Mario Semper je presudu saslušao mirno i bez ikakvog suvišnog pokreta. Nijednu od svojih žrtava tijekom suđenja nije mogao pogledati u oči.

Semper se za vrijeme policijske potrage za njim hvalio svojim kolegicama u kafiću, u kojem je radio kao konobar, da je on taj manijak i da će otići sam se prijaviti policiji. Međutim, nitko ga nije shvatio ozbiljno.

Mario Semper, mladić iz Bjelovara koji je u Osijeku od rujna do kraja prosinca prošle godine napao 12 žena, svojim postupcima najviše je iznenadio one koji su svakodnevno bili s njim u društvu. Njegova SOS majka opisala ga je kao 'veselog i razdraganog mladića, posebno dobrog prema djeci'.