NA ČEKANJU I 600 RADNIKA

Osječki Avenue Mall u problemima oko parcele

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 13.02.2011 16:25
  • Objavljeno 13.02.2011 u 16:12
Avenue Mall u Osijeku

Avenue Mall u Osijeku

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Flauder

Osječki gradski čelnici danas su izrazili nezadovoljstvo nerješavanjem imovinsko-pravnih odnosa, koji su postali zapreka otvorenju trgovačkog centra 'Avenue Mall', vrijednom oko 60 milijuna eura, u kojem se očekuje otvaranje oko 600 radnih mjesta.

Problem se pojavio zbog neriješenog pitanja vlasništva nad parcelom, na kojoj se treba izgraditi pristupna cesta, a kojom se trgovački centar spojiti s ulicom Sv. Leopolda Bogdana Mandića, što je preduvjet za dobivanje uporabne dozvole i otvorenje trgovačkog centra. Spornu parcelu sudskim putem potražuje Osječanin Kajetan Šeper, zbog čega je na to područje stavljena sudska zabrana raspolaganja.

Dogradonačelnica Danijela Lovoković kazala je na današnjoj konferenciji za novinare kako je za cijeli slučaj oko spornog zemljišta već dugo vremena zna investitor 'Avenue Malla', tvrtka GTC, ali on do sada nije riješen, a s obzirom na to da se do skorašnjeg najavljenog tehničkog pregleda teško može očekivati sudska odluka, ni grad ne može raspisati javni natječaj za izvođenje radova.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo ustvrdio je kako je gradska uprava sve dozvole iz njezine nadležnosti izdala u najkraćem roku, jer želi što brže otvorenje toga centra, ali je nezadovoljna sporošću rješavanja toga predmeta na sudu.

Bubalo je pozvao Vladu, nadležna ministarstva i druge mjerodavne institucije, da pomognu u rješavanju ovoga problema, bez čega otvorenje trgovačkog centra neće biti moguće.

Očekujemo reakciju Ministarstva pravosuđa i ubrzanje sudskog postupka, kako bi se razriješili imovinsko-pravni odnosi, i ova investicija ne bi bila zaustavljena, rekao je Bubalo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi