LOPOVI KRATKIH RUKAVA

Osječke kradljivce žice uhitila slatinska policija

03.02.2011 u 16:57

Bionic
Reading

Policija je na mjestu događaja zatekla kradljivce uprljane odjeće, utvrdila im identitet, privela ih na obavijesni razgovor, te su osječki lopovi ostali bez plijena. Na ispitivanju u slatinskoj policijskoj postaji priznali su nedjelo

Slatinska je policija jučer, oko dva sata iza ponoći, privela dvojicu Osječana, M. B. (33) i S. J. (33)osumnjičenih da su tijekom noći krali bakrenu žicu uz željezničku prugu u Kozicama. Tijekom ispitivanja u policijskoj postaji Osječani su priznali krađu.

Na krađu dalekovodne žice upozorio je djelatnik Hrvatskih željeznica u Slatini jer mu je prekinuta telefonska linija. Posebnim je sustavom ustanovljeno da je do prekida linije došlo zbog oštećenja dalekovoda tri kilometra od željezničke postaje.

Zbog takve dojave policija je na predviđenom mjestu zatekla kradljivce uprljane odjeće, utvrdila im identitet, privela ih na obavijesni razgovor, te su osječki lopovi ostali bez plijena. Na mjestu događaja, uz samu prugu, policija je pronašla bunt žice s takozvanim penjalicama za drvene stupove, ukupne težine od 70-ak kilograma. U neposrednoj blizini pronađen je i osobni automobil osječkih registracijskih oznaka i u njemu troja kliješta.

Nakon obavijesnog razgovora osječki je dvojac pušten kući te će protiv njih biti podnesena kaznena prijava.