imenovanja direktora

Osječka gradska uprava opovrgava tvrdnje SDP-a

14.07.2021 u 18:25

Bionic
Reading

Osječka Gradska uprava u srijedu je opovrgnula tvrdnje osječkoga SDP-a po kojima kasni s imenovanjem direktora nekih gradskih tvrtaka koje su zbog toga nekoliko dana bez ljudi odgovornih za poslovanje

Predsjednik osječkoga SDP-a Boris Piližota prozvao je u srijedu HDZ-ova gradonačelnika Ivana Radića i gradsku upravu zbog kašnjenja s imenovanjem direktora gradskih tvrtaka Unikoma i Zavoda za stanovanje jer su dosadašnjima prošlog tjedna istekli ugovori.

Dogradonačelnik Dragan Vulin (HDZ) u priopćenju za javnost ističe kako Piližota, kao bivši osječki dogradonačelnik, u svojem priopćenju iznosi neistine navodeći da nije pokrenut postupak imenovanja novih direktora u gradskim tvrtkama Unikomu i Zavodu za stanovanje.

Objašnjava kako je u skladu sa "svim zakonskim propisima te aktima Grada Osijeka i navedenih trgovačkih društava" u petak, 9. srpnja pokrenut postupak radi sazivanja sjednica skupština tih gradskih tvrtaka koje će se održati ovih dana, "čime će biti imenovana nadzorna tijela, a time i nove uprave društava".

Dogradonačelnik Vulin u priopćenju pretpostavlja da je Borisu Piližoti promaknulo sazivanje skupština društava zato što "navodno uživa na našem Jadranu i to na račun Osječanki i Osječana jer šest mjeseci prima punu plaću nakon završetka mandata".

"Stoga, neka se samo odmara i ne brine jer gradska uprava odgovorno i savjesno radi svoj posao", poručio je dogradonačelnik Dragan Vulin.