NAKON ŽENINE PORUKE

Osječanin silovao svoju ljubavnicu

29.05.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Zbog silovanja 39-godišnje žene iz okolice Osijeka, u četvrtak je u Istražni centar Županijskog suda priveden 38-godišnji muškarac

Žena koja je prijavila silovanje bila mu je ljubavnica. U srijedu navečer našli su se u stanu jednog njegovog prijatelja. Nakon što je od supruge primio SMS u kojem je stajalo da je viđen s dugom ženom, Osječanin je postao nasilan, te je ljubavnicu uhvatio za vrat i tresao joj glavom pa je naposljetku silovao. Ona je otišla na policiju te prijavila kazneno djelo. Muškarac je poricao silovanje tvrdeći da su po dogovoru došli u stan te imali seksualni odnos bez prisile.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku zbog osnovane sumnje na počinjenje silovanja odredio je Osječaninu 48-satno zadržavanje, naložio istragu tijekom koje će biti obavljeno i vještačenje, a potom i određen pritvor silovatelju. Utvrdi li se da je Osječanin počinio kazneno djelo, prijeti mu zatvor u trajanju od tri do 10 godina.

U prošloj godini na području Osječko-baranjske policijske uprave zabilježeno je 10 silovanja i jedan pokušaj, dok je u ovoj godini ovo drugi slučaj silovanja, piše Jutarnji list.