sve više potpisnika

Osječani pokrenuli online peticiju za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena

31.10.2017 u 22:58

Bionic
Reading

Peticija za izgradnjom 50-metarskog bazena u Osijeku proširila se kao epidemija na Facebooku. U samo nekoliko sati od kada je pokrenuta na internetu ju je potpisalo više desetaka građana, a svake se minute taj broj povećava. Njome se traži izgradnja 50-metarskog bazena s pratećim tribinama kao i bazen za skokove te mali bazen za početnike i bebe

'Nakon niza godina strpljivog čekanja na dugo obećani olimpijski bazen, jednostavno nam ne preostaje ništa drugo nego se na ovaj način pokušati izboriti za ono što Gradu Osijeku pripada. To je 50-metarski bazen kojim bi bili zadovoljeni svi parametri potrebni za razvoj plivačkog i vaterpolo sporta u Osijeku (50 metara bazen s pratećim tribinama za posjetitelje i gledatelje tijekom natjecanja, bazen za skokove, mali bazen za djecu početnike i bebe...)', navodi se u online peticiji koju je pokrenula Jadranka na peticija24.com.

Izgradnju bazena smatra posebno važnim jer Osijek kao središte regije, ističe ona, nema primjerene uvjete za razliku od gradova u okruženju, poput Slavonskog Broda, Vinkovaca, Borova.

'Rezultati koje postižu plivači i vaterpolisti kao i uspjesi djece s posebnim potrebama samo jasno pokazuju ozbiljnost kojom se pristupilo ovim sportovima od trenutaka kad je ponovo u gradu nakon izgradnje jedinog 25-metarskog zatvorenog bazena u Osijeku, pokrenut plivački klub', kaže autorica peticije.

Napominje kako se priča o izgradnji 50-metarskog olimpijskog bazena u Osijeku 'zakotrljala' još prije deset godina jer, smatra ona, Osijek to i zaslužuje. Ističe kako je postojeći zatvoreni bazen izgrađen prije 20-ak godina i da je zamišljen kao rekreacijsko kupalište, ali su se plivanje i vaterpolo kao tradicionalni osječki sportovi pokazali vrlo atraktivnim i poželjnim među djecom starijom od pet godina.

  • +7
Gradsko kupalište u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

'Plivanje i vaterpolo su prisutni i popularni još iz 1950-ih godina kad su se treninzi i natjecanja održavala u Zimskoj luci (na otvorenom, na rijeci Dravi nap.a.)', ističe Jadranka te poručuje:

'Ne zaustavljajte napredak plivačkog i vaterpolo sporta u gradu. Razmislite o potrebama djece koja žive za ove sportove. Razmislite o djeci s posebnim potrebama kojoj ovaj sport omogućava kvalitetniji život', apelira inicijatorica ove osječke peticije.