izvan pogona

Osječani, oprez; nakon mjesec dana tramvaj kreće u probnu vožnju gradom

20.04.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Počet će probne vožnje tramvaja u Osijeku od utorka u vremenu od 10 do 14 sati. Gradska tvrtka za prijevoz putnika GPP ističe kako je riječ isključivo o probnim vožnjama, a prijevoz putnika kao i do sada bit će omogućen samo izvanrednim autobusnim linijama

Tramvaji u Osijeku su izvan pogona od 22. ožujka, kada je odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite privremeno obustavljen javni gradski prijevoz, a za radnike koji imaju radnu obvezu i moraju na posao, organiziran je izvanredni prijevoz autobusima.

Radi nepohodnog održavanja povoljnih tehničkih uvjeta samih tramvaja kao i pruge, povremeno je potrebno obaviti probne vožnje.

'Stručne službe GPP-a početi će s probnim vožnjama tramvajskih vozila od UTORKA 21. travnja 2020. u vremenu od 10:00 do 14:00 sati, a na vanjskom displeju svakog će tramvajskog vozila biti istaknut natpis „PROBNA VOŽNJA', obavijestio je GPP na svojim službenim stranicama.

Osječane mole da obrate pozornost na moguća tramvajska vozila u prometu te da automobile na parkiraju na tramvajsku prugu kako bi se probne vožnje mogle odvijati nesmetano.

'Ističemo kako je riječ isključivo o probnim vožnjama, a prijevoz za putnike kao i do sada će biti omogućen samo izvanrednim autobusnim linijama, čiji je raspored dostupan na mrežnim stranicama GPP-a: www.gpp-osijek.com', podsjećaju u GPP-u te korisnike mole da se pridržavaju svih dosadašnjihi naputaka vezanih uz zaštitu od širenja koronavirusa.