uznemireni građani

Osam američkih vojnih aviona sletjelo u Dubrovnik, oglasio se i MORH

24.10.2022 u 22:29

Bionic
Reading

Više vojnih aviona u niskom letu je večeras preletjelo Dubrovnik. Dubrovački dnevnik doznaje kako se radi o osam američkih vojnih aviona

Začuo se snažan, prodoran zvuk, a mnogi građani su izašli na balkone kako bi provjerili o čemu se radi. Avioni su, kako , sletjeli u Zračnu luku Dubrovnik.

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje da su u Dubrovnik sletjeli kako bi se opskrbili gorivom. Zašto su po gorivo došli baš u Dubrovnik i ima li to veze s ratom u Ukrajini, a pogotovo kad se u obzir uzme kako su prije nekoliko dana tri vojna aviona patrolirala iznad dubrovačkog područja.

U ponedjeljak navečer se priopćenjem oglasilo i Ministarstvo obrane:

'Američki nosač aviona George H.W. Bush provodi redovite aktivnosti u Sredozemnom moru. U sklopu obučnih aktivnosti, u ponedjeljak 24. listopada 2022. godine tijekom večeri, u Zračnu luku Dubrovnik sletjelo je osam aviona F-18 radi popune gorivom. Napominjemo kako su ovakvi posjeti savezničkih lovačkih aviona uobičajene u NATO savezu, a osobito u područjima u kojima aktivnosti provode zračne snage i lovački avioni američkog mornaričkog zrakoplovstva (US Navy) i marinskog korpusa (US Marine Corps). Posjet i opskrba gorivom provode se u zračnim lukama država članica Saveza u kojima se time najmanje remeti civilni zračni promet i koje imaju potrebnu infrastrukturu te sposobnosti potrebne savezničkom zrakoplovstvu', poručili su iz MORH-a.