UDARI DO 180 KM/H U MAKARSKOJ

Orkanska bura prevrnula šleper i čupala stabla

27.02.2012 u 13:37

Bionic
Reading

Jaka bura što puše na Makarskom području brzinom od 90-tak, a na udare i do 180 kilometara na sat, polomila je više borovih stabala nedaleko svetišta Vepric kod Makarske pa je promet na državnoj cesti D8 od 8 sati u prekidu za autobuse, kombije i teretna vozila

Policija na prijevoju Dupci kod Brela preusmjeravaju ta vozila prema Šestanovcu i autocestom prema Vrgorcu, te zaobilazno do Makarske i obratno. Osobna vozila prometuju jadranskom cestom kod Veprica naizmjenično jednim kolničkim trakom, a promet regulira prometna policija.

Ujedno, nedaleko zapadnog ulaza u Makarsku bura je prevrnula jedan kamion koji se i dalje nalazi popriječen na jednom kolničkom traku.

Slomljena borova stabla s jadranske prometnice uklanjaju makarski vatrogasci kako bi se što skorije normalizirao promet državnom cestom D8, doznaje se u Gradskom centru Osejava iz Makarske.

Trajektni promet između Makarska i Sumartina na otoku Braču i dalje je u prekidu zbog olujne bure što puše na Makarskom primorju i Bračkom kanalu.