MAKARSKO PRIMORJE

Orkanska bura prekinula trajektni promet

13.10.2009 u 09:07

Bionic
Reading

Zbog orkanske bure što puše na Makarskom primorju prosječnom brzinom od 85, a na udare i do 150 kilometara na sat, u prekidu je trajektni promet na linijama između Makarskog primorja i otoka Brača i Hvara, doznaje se u makarskom Gradskom centru

Na cestama na makarskom području te na državnoj cesti D8 ponegdje ima polomljenih grana te manjih odrona zemlje i kamenja, no nema većih poteškoća a ni ograničenja u prometu.

Vozačima se preporučuje oprezna vožnja kod Baškog Polja i na prijevoju Dupci kod Brela zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra.

Jako nevrijeme što je sinoć i tijekom noći zahvatilo makarsko područje, pričinilo je manje štete u gradu Makarskoj, park šumama, na gradskim semaforima te u maslinicima na cijelom Primorju. Bilo je i dužih prekida struje, a bez električne energije su i jutros Veliko Brdo i Baško Polje.

Na Biokovu, na najvišem vrhu Sveti Jure, noćas je palo nekoliko centimetara snijega, a temperatura se jutros spustila na tri stupnja ispod nule, izvijestio je dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a.