TAJNOVITI MANDATAR

Orešković: Razgovarao sam i s ljudima iz drugih stranaka

07.01.2016 u 11:27

Bionic
Reading

Mandatar za sastavljanje hrvatske vlade Tihomir Orešković obratio se novinarima nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom i rektorom Sveučilišta u Zagrebu Damirom Borasom. 'Diskusija je bila uspješna. Teme su bile široke. Mene zanima kako možemo povezati privatni sektor sa sveučilištima. Meni je bitna struka informatika. Imali smo diskusije oko nekih modela', kazao je Orešković, javlja televizija N1

Novinari su ga upitali je li istina da traži saveznike, primjerice disidente iz SDP-a ili tehnokrate iz HNS-a te je li razgovarao s ljudima iz drugih stranaka?

'Ja sam imao diskusije sa svima. Tražimo najsposobnije i najkvalitetnije ljude. Otvoreni smo prema svima koji imaju što za pružiti Hrvatskoj. Imao sam diskusije i s Vrdoljakom i s drugima, ali neću spominjati imena'. Na opetovano pitanje je li razgovarao s nekim iz SDP-a, Orešković je kazao: 'Imao sam diskusije, samo ću to komentirati'.

Orešković je komentirao i optužbe oko prisluškivanja Bože Petrova. 'Nemam dovoljno informacija pa ne bih to htio komentirati'.

Komentirao je i zašto na sastanku u Sheratonu nije bio Božo Petrov.

'Imamo svaki dan sastanke, krenuli smo. Treba se podijeliti, ne možemo uvijek biti svi zajedno. Jučer sam bio s Petrovom, danas s Karamarkom. Zajedno radimo da što prije formiramo vladu. Mi se svaki dan čujemo i vidimo, telefonski i e-mailom', zaključio je Orešković, prenosi N1

Boras: Spominjala su se imena za ministra obrazovanja

Na sastanku s Karamarkom i Oreškovićem danas je bio i rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, koji je nakon razgovora poručio je da su se spominjala imena za ministra obrazovanja, ali ne može reći koja, javlja televizija N1.

Uoči sastanka, rektor Boras nije htio reći na čiju se inicijativu isti održava, već je samo kazao da je inicijativa bila zajednička. 'S Tomislavom Karamarkom i Tihomirom Oreškovićem ću razgovarati o razvoju znanosti i obrazovanja', kratko je rekao Boras.

Na pitanje je li on kandidat za ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Boras je kazao da nije te da je zadovoljan svojom funkcijom rektora, ali i da oni (iz Sveučilišta) imaju svoje kandidate koje mogu predložiti.

Tihomir Orešković prije sastanka nije htio davati izjave.


Našao se tu i Ante Ćorušić, izrazito konzervativni HDZ-ovac koji se protivi pravu žena na izbor kada je u pitanju planiranje obitelji, a koji je ranije potvrdio da je mogući kandidat za ministra zdravlja.

'Došao sam samo pozdraviti Borasa', rekao je pred okupljenim novinarima, javlja N1