IZ SHERATONA OBJASNILI

Orešković ordinira samo u maloj dvorani, računi idu HDZ-u

08.01.2016 u 19:58

Bionic
Reading

Mario Šušak, direktor hotela Sheraton, otkrio je tportalu da mandatar Tihomir Orešković za radne sastanke u procesu formiranja vlade koristi malu dvoranu na 1. katu tog zagrebačkog prvokategornika, a ne radni dio predsjedničkog apartmana koji je uoči inauguracije koristila izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. U službenom odgovoru na upit o uvjetima i troškovima boravka Tihomira Oreškovića u Sheratonu, Šušak opovrgava da mandatar ondje ima privremeni ured, obrazlažući da Orešković dvoranu koristi povremeno, 'od momenta otkad mu je povjerena uloga mandatara'. Troškove će, zna se, podmiriti HDZ

Mandatar Orešković spomenutu dvoranu koristio je ukupno šest puta, i to nikad više od dva sata u jednom navratu, naveo je Šušak u petak poslijepodne.

'Zakup dvorane te konzumacija drugih hotelskih usluga regulirani su odredbama uredno sklopljenog ugovora o pružanju usluga s Hrvatskom demokratskom zajednicom te se temeljem tih ugovorenih uvjeta obračunavaju troškovi koji se uredno fakturiraju klijentu. Istaknuo bih također da je dvorana u tom razdoblju iznajmljivana i drugim klijentima', naglasio je Šušak za tportal dodajući da je neistinita 'informacija da se mandatar koristi predsjedničkim apartmanom Sheraton Zagreb Hotela'.

'Glede uvjeta zakupa korištene dvorane, naglasio bih samo da su predmetni ugovoreni uvjeti u potpunosti tržišno formirani, tj. da bi isti uvjeti bili ugovoreni s bilo kojim drugim korisnikom istih usluga. Naime, ponosimo se činjenicom da smo razvili vrlo dobre poslovne odnose i dugogodišnja partnerstva sa svim ministarstvima, tijelima državne uprave i samouprave, drugim institucijama ali i svim političkim strankama u RH. Dugogodišnjeg povjerenja ne bi niti bilo da sve klijente, bez iznimke, ne tretiramo na jednako korektan način. Korektnost podrazumijeva isključivo poslovno i tržišno opravdano ponašanje, a to je jedino pravilo po kojem naša tvrtka funkcionira', poručio je Šušak.

HDZ je platio 75.075 kuna za radni boravak izabrane predsjednice u Sheratonu

Direktor hotela Sheraton odgovorio je i na dio pitanja o troškovima korištenja dijela predsjedničkog apartmana u kojem je uoči inauguracije radila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, navodeći da je taj trošak, u iznosu od 75.075 kuna, podmirio HDZ. Direktor Sheratona poručio je i da je tek 'djelomično točna opservacija da se predsjednica početkom prošle godine koristila predsjedničkim apartmanom u funkciji prostora svog privremenog ureda'.

'Prava je istina da je gospođa predsjednica koristila dio predsjedničkog apartmana, i to u tijeku radnog dana za obavljanjem razgovora s veleposlanicima akreditiranim u RH, kao i drugim suradnicima i sugovornicama. Drugim riječima, nitko u apartmanu nije noćio. Radni dio našeg predsjedničkog apartmana korišten je tada ukupno 13 dana te je ugovoreni iznos od 75.075,00 kuna u potpunosti podmirila druga ugovorena strana, odnosno Hrvatska demokratska zajednica', naveo je Šušak, ne odgovarajući na pitanje kada je HDZ podmirio taj račun.