POKAZALI MU IGRICU

Orešković oduševljen u muzeju Alke: Pa ovo je sinjski Angry Birds

30.06.2016 u 15:37

Bionic
Reading

Nakon što je na marginama konferencije Europske pučke stranke (EPP) koja se održava u Splitu izjavio da ne sudjeluje u predizbornoj kampanji i ne namjerava osnovati stranku, tehnički premijer Tihomir Orešković zaputio se u Sinj u Muzej sinjske alke. Ondje ga je, nakon što je bio na sjednici Gradske uprave, dočekalo iznenađenje koje ga je oduševilo

Nakon otprilike 30-minutnog sastanka u sinjskoj gradskoj upravi, Tihomir Orešković u pratnji mostovaca Bože Petrova i Mire Bulja Bulj stigao je u Muzej Sinjske alke, javlja Dalmatinski portal.

Strpljivo je Orešković slušao u Muzeju Sinjske alke, a kad je došao do igrice koja simulira obranu grada od Turaka, oduševljeno je uzviknuo: 'Pa ovo je sinjski Angry Birds!'

Alkarski dvori s Muzejom Sinjske alke smješteni su u jednom od rijetko čuvanih mletačkih kvartira - vojarna za smještaj konjice - sačuvanih u Dalmaciji. Muzej je svečano otvoren 8. kolovoza 2015. u sam osvit proslave velike obljetnice, trećeg stoljeća od bitke. Stoljeća slavlja postojanja Viteško alkarsko društvo i Muzejski fundus starih alkarskih odora i opreme našao je mjesto pod primjerenim krovom i u sugestivno uređenom ambijentu.

Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković, koji je u posjetio Solinu i Sinj, danas obilazi i Gospodarsku zonu Kukuzovac.