KONAČNO ODLUKA

Orešković odabrao Medveda kao kandidata za ministra branitelja

15.03.2016 u 15:49

Bionic
Reading

Po svemu sudeći, Tomo Medved bit će predložen za novog ministra branitelja. To se dalo naslutiti iz njegove kratke izjave koju je novinarima dao po izlasku iz Banskih dvora gdje je konačno obavio razgovor s premijerom Oreškovićem

Medved je u zgradu Vlade stigao nekoliko minuta prije 15 sati, a na razgovoru s premijerom zadržao se svega dvadesetak minuta. Po izlasku iz Vlade nije želio komentirati je li on novi kandidat za ministra branitelja, rekavši samo da će se iza 16 sati medijima obratiti premijer Orešković, te da će i on biti na tom obraćanju.

Iz Vlade je potom stigla i službena najava da će premijer održati press konferenciju u 16 sati na kojoj će predstaviti novog kandidata za ministra branitelja.

Medved je novinarima nakon izlaska iz Vlade odgovorio na pitanje je li sudjelovao na braniteljskim prosvjedima na Markovom trgu. 'Ako se sjećate, kolega jedan se penjao na krov pa sam ga skidao s krova', kratko je kazao.

Podsjetimo, premijer kandidata za ministra predlaže Saboru. S obzirom da se radi o drugom čovjeku na ministarskom mjestu, rasprava se održava samo na matičnom saborskom doboru - u ovom slučaju Odboru za ratne veterane. Sabor na plenarnoj sjednici samo glasa o predloženom kandidatu.

Ime Tome Medveda počelo se spominjati jučer, i to nakon niza prosvjeda iz redova braniteljske populacije te otkazivanja sjednice saborskog Odbora za ratne veterane. Dio braniteljske populacije, nakon što je Milijan Brkić odustao od kandidature za ministra, bio je ogorčen na premijera zbog toga što mu treba toliko vremena da odabere kandidata. Podsjetimo, od ostavke prvog ministra branitelja Mije Crnoje prošlo je mjesec i pol dana.