U DRŽAVNU REZIDENCIJU

Orešković najvjerojatnije ide na ljetovanje na Hvar

14.07.2016 u 10:52

Bionic
Reading

Iako će većina političara ovo ljeto biti okupirana kampanjom, premijer u ostavci Tihomir Orešković ipak će otići na mali godišnji odmor i to, kako doznajemo, najvjerojatnije u državnu rezidenciju na Hvar

Orešković će najvjerojatnije na godišnji odmor, kao što su to radili i premijeri prije njega, odnosno početkom kolovoza. Na odmor će se s obzirom na smanjeni opseg posla najvjerojatnije uputiti od 1. do 15. kolovoza. Naravno, to koliko će se zadržati na odmoru ovisit će i o tome hoće li se uključiti u izbornu kampanju, a odluku o tome trebao bi donijeti do kraja tjedna.

Iako su se u medijima spominjali Brijuni, Orešković će s obitelji, kako doznajemo, najvjerojatnije ići u državnu rezidenciju na Hvaru. Vila Kovač na Hvaru, nekoć omiljena rezidencija partijskog funkcionara Vladimira Bakarića, prostire se na 200-tinjak četvornih metara, ima tri sobe i veliku terasu te je obogaćena lijepim vrtom i plažom ispred samog izlaza iz kuće.

U toj državnoj rezidenciji odmor su provodili i bivši predsjednik Stjepan Mesić, ali i bivši premijer Zoran Milanović.

S Hvara će, doznajemo, premijer otići na proslavu Oluje u Knin 5. kolovoza te na Sinjsku alku 7. kolovoza.

Podsjetimo, prije neki dan Jutarnji list objavio je da će Orešković ljetovati u vili Jadranka na Brijunima te da sa sobom vodi nekoliko kuhara, konobara i spremačicu. Međutim, Orešković je to demantirao jučer na početku sjednice Vlade.

'Nisam ni znao da ću biti dva tjedna na Brijunima dok nisam to pročitao; sada znam. To je laž i to je žalosno. Uvjeren sam da će narod prepoznati da je kampanja i da će se svašta pisati', kazao je Orešković.