izbori_tportal copy-08

RUŠE HDZ?

Orepićev brat i službeno podržao SDP-ovog kandidata u Pločama

  • M. Šurina
  • Zadnja izmjena 31.05.2017 20:24
  • Objavljeno 31.05.2017 u 20:24
Bionic
Reading

SDP-ovom Miši Krstičeviću povećale su se šanse da u nedjelju u drugom krugu izbora osvoji mandat i postane gradonačelnik Ploča. Stigla mu je, naime, podrška Nike Orepića koji je u prvom krugu završio na trećem mjestu

'Kako bismo spriječili negativnu medijsku konstrukciju i širenje neistina u naslovima nevjerodostojnih lokalnih portala ovom prilikom jasno poručujemo našim biračima da u nedjelju 4. lipnja u drugom krugu lokalnih izbora zaokruže PROMJENE. Lista birača Škanj na čelu s Nikom Orepićem želi korjenite promjene jer smatramo kako GRAD MOŽE BOLJE!', objavila je kasno sinoć Udruga Škanj na svom Facebooku.

Time je Niko Orepić, brat bivšeg ministra Vlahe Orepića, jasno dao do znanja da podržava SDP-ovog kandidata Mišu Krstičevića za novog gradonačelnika ploča. Naime, upravo je '#GradeMožešBolje' slogan Krstičevića u kampanji.

Podsjetimo, Orepić i njegova lista birača Škanj na lokalnim su izborima dobili i podršku Mosta, no Orepić je kao kandidat za gradonačelnika dobio samo 14,53 posto glasova birača što mu nije bilo dovoljno za ulazak u drugi krug.

Kako je tportal pisao, SDP ov Mišo Krstičević u prvom je krugu osvojio 42,2 posto glasova, odnosno 2.293 glasa. Drugi je bio aktualni HDZ-ov gradonačelnik Krešimir Vejić, koji je osvojio 2.144 glasa, odnosno 39,4 posto. Vejić je Ploćama vladao od 2009. godine, no ovaj put je, čini se, njegovom rezultatu doprinijelo i što je pločanski HDZ, prema pisanju lokalnih portala, razjedinjen te da su u prvom krugu čak i neki HDZ-ovci glasali za SDP-ova Krstičevića.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal