ZLOČIN U OGULINU

Optužnica zbog pokušaja teškog ubojstva policajca

10.08.2010 u 17:17

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu protiv Gorana Oskoruša (1991.) zbog pokušaja teškog ubojstva policajca iz Ogulina, priopćilo je danas Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH)

Riječ je o pokušaju ubojstva tijekom traganja za ubojicom Ane Klipa iz Latina krajem lipnja. U priopćenju DORH-a o podizanju optužnice za pokušaj ubojstva precizira se da je Oskoruš oko šest sati 9. srpnja ove godine u dvorištu obiteljske kuće u Pothumu Plaščanskom htio ubiti policijskog službenika D.B.

Kada su ogulinski policajci došli ispred kuće kako bi uhitili Gorana Oskoruša na temelju uhidbenog naloga za druga kaznena i prekršajna djela, on je, piše u priopćenju DORH-a, prema glavi policajca zamahnuo rukom u kojoj je držao mačetu dugačku 74 centimetra.

Policija je poslije taj događaj povezala s ubojstvom Ane Klipa, za koje traje istraga protiv Milana Mikića, šogora Gorana Oskoruša. Obojica su, kako je izvještavala policija, danima bili u bijegu i skrivali se u šumama.

Istražni sudac Mladen Kosijer izjavio je danas za Hinu da istraga za ubojstvo Ane Klipa još traje. Protiv osumnjičenika Milana Mikića i njegova šogora Gorana Oskoruša za pokušaj teškog ubojstva policajca vode se dva odvojena postupka.

Obojici je određen jednomjesečni pritvor. Oskoruš se na rješenje o produljenju pritvora žalio, a spis će ovih dana ići Vrhovnom sudu na odlučivanje, rekao je Kosijer.

Mikić se na rješenje nije žalio, a za četvrtak je najavljeno istražno ročište na kojem će biti ispitano nekoliko svjedoka.