'PALO' 11 DILERA

Oprez! U Hrvatsku stigla opasna 'ruska droga'

28.03.2014 u 13:23

Bionic
Reading

Zbog sumnje da su preprodavali sintetičku drogu MDPV, koja se smatra jeftinim nadomjestkom za heroin, petero osječkih 'dilera' zadržano je u jednomjesečnom istražnom zatvoru, doznaje se na Županijskom sudu.

Za tri osumnjičenice i dva osumnjičenika s osječkog područja, starih od 20 do 53 godine, tužiteljstvo je zatražilo istražni zatvor zbog sumnje da su u nekoliko mjeseci, od početka siječnja ove godine, organizirali nabavku i prodaju sintetičke droge MDPV u količinama od 5 i 50 grama.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda istražni im je zatvor odredio zbog bojazni da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo za koje ih se tereti.

Neslužbeno se doznaje da su dvije, od pet privedenih osoba, već evidentirane zbog zlouporabe droga.

MDPV je nova droga na osječkome području, a na sudu ističu da se nalazi na popisu psihotropnih tvari i biljaka jer je riječ o derivatu morfija koji je 8 do 10 puta jači od te droge.

Napominju da je MDPV poznat i pod nazivima "krokodil" ili "ruska droga“ te se zbog posljedica konzumiranja koje znaju rezultirati degenerativnim promjenana na tijelu smatra vrlo opasnom drogom.