VREMENSKA PROGNOZA

Oprez! Čeka nas vruć dan s visokim temperaturama

10.06.2019 u 07:28

Bionic
Reading

Pretežno sunčano i vruće. Na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim predjelima povremeno umjerena naoblaka, a poneki lokalni pljusak moguć je poslijepodne u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Dalmacije

Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura između 30 i 35 °C, stoji u prognozi DHMZ-a.

Vremenska prognoza 10.6.2019. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz.hr

HAK pak javlja da magla smanjuje viljdiovst u Gorskom kotaru i Lici, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice te na A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače upozoravamo da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Makarske i Ploča u Podgori vozi se jednim trakom, naizmjence. Zbog oštećenja kolnika, na državnoj cesti DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica zabrana je prometa za vozila iznad 15 tona.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

  • +10
Kako su građani potražili spas od vrućina Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić / Pixsell