CRKVENO GLASILO UZ HDZ

'Oporba se priklanja destruktivnim snagama!'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 09.03.2011 18:35
  • Objavljeno 09.03.2011 u 18:35
Ivan Miklenić

Ivan Miklenić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Danijel Soldo

'Svatko tko je pomnije pratio takvo zahtijevanje oporbe u Hrvatskom saboru morao je ostati zapanjen pred dilemom je li riječ samo o infantilnom ponašanju, o potpunom nepoznavanju hrvatskoga aktualnoga povijesnoga trenutka ili priklanjanju destruktivnim snagama', piše u komentaru 'Zašto se opozicija igra?' glavni urednik Ivan Miklenić

Po njegovim riječima, nastojanja da Hrvatska zaključi pregovore s Europskom unijom do lipnja ove godine sudbinski su važna da na taj način Hrvatska učvrsti svoju poziciju u zapadnome demokratskom svijetu, da ostane otvorena za bilateralnu

suradnju sa susjednim državama na jugoistoku Europe izvan EU-a, a da ne upadne ni u kakvu novu balkansku ili jugosfersku asocijaciju.

'Upravo predstojeće razdoblje do kraja lipnja ove godine ključno je i presudno hoće li se Hrvatska pozicionirati u zapadno demokratsko društvo ili u, ovoga časa, još uvijek nejasnu balkansku asocijaciju ili u balkansku čekaonicu prepunu neizvjesnosti. Je li moguće da to opoziciji ne bi bilo poznato?', pita Miklenić u komentaru.

Smatra kako je dobro poznato da u Hrvatskoj ima političkih snaga koje se 'ne mire s postojanjem ikakve Hrvatske, a koje nemaju snagu izići na javnu scenu i demokratski se boriti za svoju političku opciju, ali dosad nije bilo poznato da tim snagama oporba može biti tako bliska'.

'Poznato je da te skrivene političke snage sanjaju balkansku asocijaciju i pozicioniranje što slabije Hrvatske na Balkanu te da su spremne sve učiniti da se Hrvatska ne pozicionira u zapadnome europskom demokratskom svijetu, kamo po kulturi i povijesti pripada. Poznato je da te skrivene političke snage suptilno, po svojim ljudima pozicioniranim na svim razinama važnih punktova hrvatskoga društva, sustavno rastaču hrvatski nacionalni i kulturni identitet, hrvatsku suverenost, priječe stvarnu demokratizaciju društva, onemogućuju funkcioniranje pravne države, svim sredstvima brane svoje povlastice u gospodarstvu, medijima i slično. Poznato je također da te skrivene političke snage sustavno denunciraju Hrvatsku za ono što u njoj nije dobro, ali i za ono što joj podmeću te da na međunarodnoj političkoj i civilnoj sceni tajno traže saveznike koji bi im pomogli u slabljenju, rastakanju ili čak rušenju Hrvatske i postizanju njihovih antihrvatskih ciljeva', tvrdi u komentaru Ivan Miklenić.

Na kraju komentara Miklenić pita nije li za Hrvatsku i za njezinu bolju budućnost bitno otežavajuća okolnost ako se tim skrivenim političkim snagama priklanja parlamentarna opozicija, politikantski se igrajući u povijesnom trenutku koji zahtijeva suradnju, konsenzus i političku odgovornost za dobro svih hrvatskih građana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi