poznat i datum

Oporba na nogama: Pozivamo građane na veliki prosvjed, ovo je Plenkovićev kraj!

08.02.2024 u 16:22

Bionic
Reading

Nakon sastanka zastupnika osam stranaka lijeve i centrističke oporbe - SDP-a, Možemo!, Socijaldemokrata, Reformista, Fokusa, Centra, Stranke s imenom i prezimenom i Radničke fronte - šef SDP-a Peđa Grbin pozvao je građane na veliki prosvjed protiv izbora Ivana Turudića na čelo DORH-a. Sandra Benčić iz Možemo! rekla je da je Turudićev izbor bio motiviran time da se zaustave postupci protiv HDZ-a

Grbin je naglasio da je Hrvatska demokratska država i oporba neće dopustiti da krene putem kojim Vučić vodi Srbiju. Benčić je pozvala građane na prosvjed na Trg Sv. Marka kako bi rekli svi zajedno: dosta, idemo na izbore.

'Nakon što nam je Plenković ukrao sve što se ukrasti može, nije nam ukrao otpor. Nije nas razdijelio jedne protiv drugih. Pokazat ćemo mu u subotu da postoji jedna Hrvatska, društvo koje još zna pokazivati otpor protiv njegove autoritarnosti. Ovo je njegov kraj', poručila je Benčić nakon sastanka održanog na Iblerovom trgu.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj / Pixsell

Damir Bajs rekao je da će prosvjed biti 17.2. 'Očekujemo veliki odaziv i jasan stav da je promjena potrebna i da ovakve stvari ne mogu prešutno proći', kazao je.

Marijana Puljak rekla je da je izbor jedan: HDZ ili Hrvatska. Dalija Orešković podsjetila je na gašenje 101-ce, a sada je, kaže, Andrej Plenković ugasio pravosuđe.

  • +4
Oporba o prosvjedu protiv Turudića i Plenkovića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

'Obranimo našu državu, postavimo je na zdrave temelje. Lijepa naša domovina odavno je postala samo HDZ-ova. Vrijeme je da tome kažemo dosta', poručila je Orešković.

  • +3
Ivan Turudić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje zašto u organizaciju nije uključena i desna oporba, Grbin je rekao da su svi građani pozvani.

'Svi koji žele doći i prosvjedovati protiv onoga što Plenkovićeva bulumenta radi Hrvatskoj dobro su došli', rekao je Grbin.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj / Pixsell