'PREKIDAM SJEDNICU!'

Oporba minirala Keruma, Split izgubio EP u atletici?

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 25.02.2011 19:27
  • Objavljeno 25.02.2011 u 19:27
Željko Kerum

Željko Kerum

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL

Zapelo je na otkupu Kerumovog zemljišta za cestu do Kerumovog hotela, demonstrativnim odlaskom sa sjednice nestalo je kvoruma. 'Oni će meni pričati o moralu, pa ne znaju ni šta je deset lipa, a kamoli deset milijuna eura! To su neradnici koji nikad u životu ništa nisu radili, može ih biti sram!', gradonačelnikov je odgovor

Baš kad je na red došao prijedlog kojim će Grad Split od obitelji Željka Keruma otkupiti zemljište i izgraditi prometnicu do hotela Željka Keruma, oporba u splitskom Gradskom vijeću uspjela je minirati sjednicu i srušiti kvorum. Vijećnicu su

napustili članovi SDP-a, HNS-a, HDZ-a i HSP-a, pa je broj prisutnih vijećnika spao na dvanaest - manje od polovice. Nevenka Bečić panično je najavila da će u Banovinu pokušati dovesti svoju trinaestu ruku, prebjega iz HDZ-a Boška Knezovića, no po neslužbenim informacijama čovjek ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

'Ovo je sramotno!', zavapila je Bečić, no nije imala drugu mogućnost nego prekinuti sjednicu.

SPLIT IPAK DOMAĆIN ATLETSKOG PRVENSTVA?

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković popodne je najavila kako će se od Europske atletske federacije tražiti produljenje roka od mjesec dana za kandidaturu Splita za domaćina Europskog prvenstva u atletici 2016., koji istječe 28. veljače 2011.

Produljenje se traži do kraja ožujka kako bi se mogla održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se odlučilo o kandidaturi.

Nakon nekoliko sati rasprave i još jednog živčanog sloma splitskog gradonačelnika, kojega je iznervirao razgovor o prodaji njegove Vile Matić na Bačvicama za deset milijuna eura pa je počeo nekontrolirano vikati na Sanju Bilač iz HDZ-a, bilo je očito da će stvar puknuti upravo na spornoj kupnji zemljišta na Žnjanu.

'Više od milijun kuna podijelit ćete međusobno. Cesta sasvim slučajno prolazi ispred budućeg gradonačelnikovog hotela na Žnjanu, uz stambeni objekt roditelja vijećnika Obada, a slučajno prolazi i ispred zgrade koja je u vlasništvu Dalibora Bečića, supruga predsjednice Vijeća', upozorila je Aida Batarelo iz SDP-a. Nevenka joj je u šaljivom tonu odgovorila da 'Dalibor Bečić nije slučajno njen suprug', pa se još zahihotala.

'Ovo je drsko i bahato izrugivanje tijela u kojemu sjedimo!', ustvrdila je Sanja Bilač, dok je SDP-ov Gojko Čepo upozorio da je nemoralno uvjeravati vijećnike o logičnosti otkupa zemlje od obitelji Kerum dok građani u Lovrinačkoj i Vukovarskoj ulici koriste seoske putove upravo zato što nije otkupljeno zemljište za pristupne ceste.

'To što je zakonito, nipošto ne znači da je moralno', kazao je Čepo prije nego što je oporba napustila sjednicu.

U Kerumovim redovima nastala je konsternacija: pokušavalo se dovući Knezovića, a kada to nije uspjelo oporba je optužena jer se Split neće kandidirati za Europsko prvenstvo u atletici 2016. godine. 'Papire smo trebali poslati do kraja dana, a ovako to ne možemo jer Gradsko vijeće nije donijelo odluku', kazala je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Sam gradonačelnik Kerum naknadno se pojavio pred novinarima i svoj novi ispad obrazložio izjavom da 'ne trpi nepravdu'.

'Oni su trebali iskoristiti hoće li iskoristiti pravo prvokupa, a kamo sreće da jesu jer bi investitor odmah dobio deset milijuna eura. I zemlju na Žnjanu sam skupo platio, a sad mi je hoće oduzeti! Oni će meni pričati o moralu, pa ne znaju ni šta je deset lipa, a kamoli deset milijuna eura! To su neradnici koji nikad u životu ništa nisu radili, može ih biti sram!'

Toliko od Keruma. Za danas.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi