EVAKUACIJA GRČKE AMBASADE

Opet paketi-bombe u veleposlanstvima u Rimu!

27.12.2010 u 14:42

Bionic
Reading

Četiri dana nakon što su u stranim diplomatskim predstavništvima u Rimu eksplodirale bombe u pismovnim pošiljkama, u ponedjeljak (27. prosinca) pronađena je nova bomba u paketu pred grčkim veleposlanstvom u glavnom gradu Italije, javlja Deutsche Welle

Pirotehničari su u ponedjeljak deaktivirali eksplozivnu napravu u grčkom veleposlanstvu u Rimu, dan nakon što su dvije osobe ranjene u bombaškim napadima na švicarsko i čileansko veleposlanstvo, za koje su odgovornost preuzeli talijanski anarhisti.

Policija kaže da je paket u grčkom veleposlanstvu nalikovao bombama koje su eksplodirale u Rimu prošli tjedan, kad je zaposlenik u čileanskom veleposlanstvu ostao bez dva prsta, a ozlijeđen je i član osoblja švicarskog veleposlanstva.

'Čim je sumnjivi paket stigao, odmah smo obavijestili karabinjere koji su ubrzo došli i neutralizirali bombu', rekao je grčki veleposlanik u Italiji, Michael Campanis.

Dodao je da je paket, na kojem je adresa bila ispisana rukom, stigao 24. prosinca, kad veleposlanstvo nije radilo, pa ga je službenik otkrio u ponedjeljak ujutro.

I u drugim veleposlanstvima u Rimu su tijekom dana otkriveni sumnjivi paketi. Berislav Živković iz MVPEI-a rekao nam je da u Veleposlanstvu RH u Rimu nisu pronađeni sumnjivi paketi, štoviše talijanska policija nije ni obraćala posebnu pozornost na naše diplomatsko predstavništvo jer su mjere opreza u njemu pojačane još od prošlog tjedna.