NAPETOST NE PRESTAJE

SDP-ovci nastavili svađu na sjednici Kluba: Čula se vika, pobjedu izvojevali pobunjenici

19.09.2018 u 15:19

Bionic
Reading

Sa 20 glasova za i jednim suzdržanim zastupnici SDP-a izmjenili su poslovnik o radu svog kluba zastupnika. Po novom jedna trećina zastupnika kluba moći će predlagati incijative, pa i tako i predložiti kandidata za šefa Kluba zastupnika. No donošenje odluke nije prošlo bez drame

Većina zastupnika SDP-a pojavila se na sjednici Kluba zastupnika, koju je umjesto odsustva Arsena Bauka zbog drugih obveza, vodio potpredsjednik Predrag Matić.

No drama je krenula već na početku kada je zatražena izmjena Poslovnika kluba i to na način da i jedna trećina članova može predlagati sazivanje sjednice ili izbor predsjednika Kluba. Drugim riječima, sada će i 'pobunjenici' moći predložiti šefa Kluba. Prema dosadašnjem Poslovniku, predsjednika kluba su na prijedlog predsjednika stranke birali zastupnici između sebe.

No takvu izmjenu poslovnika, kažu nam neki od zastupnika, Matić je izbjegavao staviti na glasanje. Uz to pobuna je nastala i kada je Gordan Maras otkrio da Romana Jerković neovlašteno snima sjednicu.

Uskoro su počele frcati iskre između dvije zaraćene strane, a novinari koji su čekali ispred dvorane gdje se održavala sjednica mogli su čuti i deranje. Iz dvorane je usred sjednice izletio i Igor Dragovan, dobacivši da 'neće sudjelovati u ovom crikusu'. Kasnije se ipak vratio u dvoranu.

U jednom trenutku ostavkom na mjesto u Predsjedništvu stranke zaprijetio je i Domagoj Hajduković, koji je kolegama zamjerio što za sve krive Predsjedništvo. 'U žaru rasprave ja sam rekao ako je Domagoj Hajduković problem SDP-a, onda Domagoj Hajduković neće biti taj problem. Ja stranci koju sam stvarao problem neću biti, ali to tražim da mi se kaže. Ostavka je ponuđena. Ja u SDP-u ne moram biti ništa, nisam godinama bio ništa', kazao je Hajduković novinarima.

  • +2
Zajednička sjednica Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Kako bi se odradile konzultacije i smirile strasti sazvana je i stanka, a nakon nje Poslovnik je i izglasan uz 20 glasova za i jedan suzdržani.

Suzdržan je bio Matić, dok sam Bernardić uopće nije glasao. 'Poslovnik kao i svi drugi akti koje donosi naša stranka podložni su provjeri statutarne komisije je li u skladu s našim najvišim aktom, a to je statut stranke', kazao je Matić novinarima nakon sjednice, davši do znanja da bi se izmjene poslovnika mogle poslati Statutarnoj komisiji.

Dodao je da zasad do daljenjeg predsjednik kluba ostaje Arsen Bauk.