SPLIT SE VRAĆA U NORMALU

Operativno dežurstvo prestaje s radom

15.02.2012 u 22:32

Bionic
Reading

Iz Gradske uprave Grada Splita dobili smo obavijest da je jučer, 14. veljače, u 14 sati prestalo s radom Operativno dežurstvo u Gradskoj upravi grada Splita, uspostavljeno zbog snježnog nevremena. Procijenjeno je da se situacija na području grada stabilizirala te više nema potrebe za njegovim djelovanjem

Tvrtke Cestar i Point i dalje s gradskih prometnica uklanjaju ostatke snijega i leda, a prioritet je dan autobusnim ugibalištima i opterećenijim gradskim raskršćima. Pozvani su građani da, ukoliko uoče opasnost od ledenih siga s krovova, to dojave na 112, pa će na teren izaći vatrogasci i otkloniti opasnost.

Može se zaključiti da se stanje u Splitu zapravo vraća u normalu, već danas je toplije nego proteklih dvanaest dana koje će Splićani dugo pamtiti. Nakon ovoga će se još neko vrijeme vući repovi splitskog izvanrednog stanja, pritom prije svega imamo na umu splitsku bolnicu, u koju će za tjedan dana početi navala više od 900 pacijenata na skidanje gipsa i redovite kontrole nakon zadobivenih lomova.

Za KBC Split će to značiti nastavak izvanrednog stanja barem još mjesec dana, a na udaru će biti i rehabilitacijski kapaciteti u splitskim toplicama i srodnim kapacitetima u regiji.

Repovi će se vući i u Gradskom vijeću, koje bi na osnovu zahtjeva oporbe, u roku od jednog do najkasnije četiri tjedna trebalo održati izvanrednu sjednicu. Podsjetimo, tema te sjednice će biti, kako oproba tvrdi, katastrofalno vođenje grada u vrijeme krize. Pitanje će što će biti i s inicijativama građana o sazivanju referenduma o smjeni gradonačelnika. Primjerice, jedna od tih inicijativa na društvenim mrežama, kojom se traži ostavka Željka Keruma, rezultirala je s impresivnih osam tisuća potpisa.

Pred Splitom je još samo 14 mjeseci mandata Željka Keruma koji je, nakon dvije godine, jučer izbjegao tradicionalnu primopredaju ključeva grada maškarama. Kao što to redovito biva već duže vremena, i tu njegovu ne baš zahtjevnu protokolarnu dužnost je obavila njegova zamjenica Anđelka Visković.