FIKTIVNI TROŠKOVI

Općinski sud u Kninu odbio optužnicu protiv Debeljaka

Bionic
Reading

Pred Županijskim sudom u Šibeniku bit će, po svemu sudeći, nastavljena pravosudna bitka koju je protiv Tomislava Debeljaka prošle godine podizanjem optužnice započelo Općinsko državno odvjetništvo u Kninu

To pravosudno tijelo, naime, na temelju policijske kaznene prijave Debeljaka je optužilo da je, kao vlasnik i direktor Proizvodno trgovačkog centra Krka Knin, od 31. siječnja 2007. do kraja 2009., za dio mjesečne plaće naredio računovodstvu tvrtke da se isplate u dokumentaciji neistinito evidentiraju na konto karticama kao troškovi terenskog rada, a ne plaća, piše Slobodna Dalmacija

Time se, navedeno je u optužnici ODO-a, željelo izbjeći plaćanje poreza i doprinosa, čime je oštećen državni proračun za više od 3 i pol milijuna kuna.


Presuđujući u prvom stupnju, međutim, Stipe Čipčić, sudac Općinskog suda u Kninu, se priklonio tvrdnjama Debeljakove obrane da je pravorijek o istom slučaju već izrečen u prekršajnom postupku.

Odvjetnik Ismet Krupić koji je u ovom predmetu zastupao Debeljaka već je na samom početku suđenja prije dva mjeseca predložio sudu obustavu postupka. Sudac Čipčić je ipak saslušao svjedoke.

Općinsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu na presudu držeći da kazneni postupak zahvaća mnogo šire područje odgovornosti od prekršajnog. U drugom stupnju o tome će se očitovati Županijski sud u Šibeniku.