model c

Online nastava i u višim razredima osnovnih škola Primorsko-goranske županije

11.12.2020 u 14:18

Bionic
Reading

Odlukom Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije od ponedjeljka, 14. prosinca sve srednje škole i osnovne škole od petog do osmog razreda u županiji prelaze na model C, odnosno online nastavu

Kako je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite PGŽ u petak rekla pročelnica županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, donošenje te mjere predložio je osnivač škola, Primorsko-goranska županija, i to najviše zbog organizacijskih poteškoća u školama. Naime, navela je, među nastavnicima i tehničkim osobljem ima sve više oboljelih od covida-19, pa je sve teže organizirati nastavu.

Takve mjere predložili su i gradovi Rijeka i Crikvenica za škole kojima su osnivači, pa se i za tamošnje osnovne škole vrijedi ista mjera. Jedino je izuzeta osnovna škola u Opatiji, koja nastavlja rad po modelu A. U srednjim školama odvijat će se samo vježbe i praktična nastava. Online nastava za starije razrede osnovnih škola i srednje škole ostaje na snazi do kraja polugodišta, rekla je Stilin.

Prema podatcima koje je iznijela, zaraženih učenika u školama Primorsko-goranske županije je 0,7 posto. U samoizolaciji su 143 razreda, 110 u osnovnim školama i 33 u srednjim, što je 7,6 posto razreda.

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka Alen Ružić izvijestio je da Thalassotherapia Opatija postaje sekundarni covid centar. Ovo rješenje utvrđeno je u razgovoru s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom, a opatijska Thalassotherapia odabrana je jer ima odgovarajuće prostorne i kadrovske kapacitete te potrebnu infrastrukturu za lakše do srednje teške bolesnike, istaknuo je Ružić.

Broj hospitaliziranih u KBC Rijeka stagnira u posljednje vrijeme, ali se pripremamo za mogući porast koji može pratiti uzlazni trend zaraženih, naveo je ravnatelj KBC-a. Ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić rekao je da su za sekundarni covid centar izdvojili 35 kreveta koji su potpuno odvojeni od ostalih dijelova ustanove, te su drugi pacijenti i korisnici posve sigurni.