DOGOVOR ZAGREBA I LJUBLJANE

'One stop' kontrole sasjeći će gužve na granici

01.07.2013 u 17:37

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar unutarnjih poslova i javne uprave Gregor Virant potpisat će danas Dogovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uvođenju zajedničkih službenih mjesta za obavljanje granične kontrole

Dogovor hrvatske i slovenske strane, koji će stupiti na snagu 1. srpnja 2013. godine, određuje jednostavnije obavljanje granične kontrole u cestovnom i željezničkom prometu. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić objasnio je kako se radi o zajedničkim službenim mjestima obavljanja kontrole.

'Radi se o jednostavnijem obavljanju granične kontrole ili one stop kontroli, na način da umjesto dvije kontrole, slovenske i hrvatske, putnici imaju samo jednu kontrolu. Ovim dogovorom se utvrđuje i pojednostavljuje taj postupak', objasnio je ministar.

Prije potpisivanja Dogovora, ministar Ostojić i Virant vodit će bilateralne razgovore na kojima će ocijeniti suradnju dvaju ministarstava u prošloj godini te o pripremama za predstojeću turističku sezonu. Ostojić je siguran da će upravo ovaj dogovor doprinjeti i smanjenju gužvi na granicama, kako je nedavno rekao za Media servis.

'Taj projekt je policija već dugo pripremala. S obzirom na broj graničnih prijelaza na kojima smo osigurali one stop kontrolu, siguran sam da ćemo ove godine imati puno manje gužvi na granicama nego što su, na žalost, i naši građani i turisti morali doživljavati'.