obilne kiše, tuča i jak vjetar

Olujno nevrijeme u Virovitičkoj županiji, u Osijeku grana uništila auto, pljuskovi u Zagrebu...

23.06.2019 u 18:26

Bionic
Reading

Olujno nevrijeme s obilnom kišom, jakim vjetrom i tučom, zahvatilo je Virovitičko-podravsku županiju ovoga vikenda

Obilna kiša padala je iznad cijele žuupanije, u prosjeku je palo od 20 do 50mm kiše, a nebo je zaparalo 12 tisuća munja, donosi Informativni centar Virovitica (ICV).

Portal navodi kako je zapadni dio županije, osobito područje Velike Črešnjevice, Otrovanca, Pitomače, Križnice i Sedlarice zahvatila tuča veličine graška do lješnjaka, a da je zbog velike količine kiše ponegdje ponovno došlo do poplava, koje su zahvatile i područje Orahovice.

Vjetar je s prolaskom fronte puhao brzinama do 65km/h. A dolaskom hladne fronte temperatura zraka oko 17 sati u samo sat vremena pala je za 10 stupnjeva Celzija, s 30 na 20.

Kiša je u nekoliko navrata u nedjelju poslijepodne zahvatila i zagrebačko područje, no ona je bila kratkog daha te je ubrzo ponovno zasjalo sunce.

  • +14
Zagreb: Kiša u centru grada Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Zbog obilnih padalina zamutile su se rijeke na karlovačkom području, pa je tako Mrežnica, inače prepoznatljive zelene boje, postala smeđa.

  • +18
Zamućena Mrežnica Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Olujno nevrijeme zahvatilo je i Osijek u noći na nedjelju s kišom i jakim vjetrom, a voda koja se zadržavala na kolnicima otežavala je promet. Jedan je automobil uništen kad je na njega pala velika grana koja se odlomila sa stabla.

  • +6
Osijek: U nevremenu uništen automobil na kojeg je pala grana Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL
>