VREMENSKA PROGNOZA

I danas grmljavinsko nevrijeme na kopnu, poneki pljusak moguć i na Jadranu

23.06.2019 u 07:58

Bionic
Reading

U unutrašnjosti nas i danas očekuje promjenljivo vrijeme s povremenom kišom i lokalno izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Grmljavinsko nevrijeme s tučom moguće još u prvom dijelu dana u središnjim i istočnim područjima. Na Jadranu sunčanije, no uz jači razvoj oblaka moguć je poneki pljusak. Najviše sunčanog i suhog vremena bit će na krajnjem jugu, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Vjetar će u nedjelju biti većinom slab, mjestimice umjeren sjeverni. Na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na krajnjem će jugu - jugo. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 25 do 31 °C, dok će u gorju biti malo niža, najavljuje DHMZ.

Vremenska prognoza za 23.6.2019. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Sutra će na Jadranu biti pretežno sunčano, a tek je na krajnjem jugu moguć poneki pljusak. U unutrašnjosti će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito u Slavoniji.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura bit će od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 24. Najviša dnevna kretat će se od 26 do 31 °C.

Početkom tjedna na Jadranu će biti pretežno sunčano, a još u početku tjedna na jugu je moguć poneki pljusak s grmljavinom. Na kopnu će biti promjenljivije s mjestimičnom kišom ili lokalnim pljuskom i grmljavinom, osobito u Slavoniji.

  • +33
Zagreb zahvatilo olujno nevrijeme Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Od srijede i na kopnu očekuje nas sunčanije vrijeme te uglavnom suho, no ujutro mjestimice može biti magle.

Na kopnu će vjetar biti uglavnom slab, u ponedjeljak mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura će biti u porastu, javlja DHMZ.

Europljane idući tjedan, kako su najavili meteorolozi, očekuje toplinski val s temperaturama do 40 stupnjeva Celzijevih u toplinskom valu 'neviđenom' za lipanj koji će zahvatiti velik dio zapadne Europe.

Od Velike Britanije do Belgije i Grčke, toplinski val stići će iz Magreba u Sjevernoj Africi i Španjolske s visokim temperaturama koje počinju ovaj vikend, a vrhunac se očekuje sredinom idućeg tjedna. U Njemačkoj meteorolozi predviđaju temperature do 37 stupnjeva Celzijevih u utorak, odnosno 38 u srijedu, a slično vruće vrijeme očekuje se i u Belgiji i Švicarskoj.