ZIMA POKAZALA ZUBE

Olujna bura i dalje otežava promet

31.01.2012 u 22:00

Bionic
Reading

Zbog olujne bure, dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, javio je Hrvatski autoklub u 21.50 sati

Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali od Bakra do Senja (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici na D1 Udbina - Gračac - Knin, D27 Gračac - Zaton Obrovački, D 218 Brotnja - Sučević i D506 Dobroselo - Mazin.

Snijeg otežava vožnju na cestama u Lici te na autocesti A1, između tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bregana.

U prekidu su katamaranske linije iz Rijeke prema Lošinju i Novalji. Trajekt na liniji Valbiska - Lopar prevozi samo osobna vozila, a Brestova - Porozina vozila do pet tona.