radikali NA meti

Ogromna racija njemačke policije: Upadali u džamije i tražili sljedbenike Hezbolaha

16.11.2023 u 09:54

Bionic
Reading

U sklopu istrage protiv Islamskog centra Hamburg i drugih muslimanskih udruženja, njemačka policija pretražila je u četvrtak 54 nekretnine u sedam saveznih država

Priopćeno je to u četvrtak u jutarnjim satima iz Federalnog ministarstva unutarnjih poslova. Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser (SPD) rekla je da je Islamski centar Hamburg već duže vrijeme pod nadzorom Federalnog ureda za zaštitu ustava te da je klasificiran kao islamistička organizacija.

'Imamo islamističku scenu na meti', rekla je Faeser. 'Posebno sada, u vrijeme u kojem se mnogi Židovi osjećaju posebno ugroženima, vrijedi sljedeće: općenito ne toleriramo islamističku propagandu ili antisemitsko i antiizraelsko huškanje', dodala je.

Kako je izvijestilo ministarstvo, pretrage su se odvijale u Hamburgu, Donjoj Saskoj, Hessenu, Baden-Württembergu, Bavarskoj, Berlinu i Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Islamski centar Hamburg osumnjičen je za djelovanje protiv ustavnog poretka i ideje međunarodnog razumijevanja.

  • +21
Zabranjeni propalestinski prosvjedi u Berlinu Izvor: Profimedia / Autor: Michael Kuenne / Zuma Press / Profimedia

Prema priopćenju policije, postoji sumnja i da Islamski centar podržava djelovanje libanonske terorističke organizacije Hezbolah, zabranjene u Njemačkoj. Aktivnosti centra, koji je odgovoran za džamiju Imama Alija u Hamburgu, usmjerene su na širenje revolucionarnog koncepta najviših iranskih vođa.