bolji život

Oglasio se župan na čijem području stanovništvo nestaje: Moramo sada i odmah učiniti neke stvari

14.01.2022 u 17:59

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekao je u petak kako su rezultati popisa stanovništva poražavajući te da je jedini način za bolji život na istoku Hrvatske promjena porezne politike odnosno njezina prilagodba područjima kao što je Vukovarsko-srijemska županija

"Ako bi usporedili ove rezultate s onima od prije rata onda su rezultati još poražavajući. Razlog svega toga su posljedice rata, ali i odljev stanovnika koji nam se događa s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, odnosno potrebom mladih ljudi da odmah i sada imaju sve“, ocijenio je u izjavi Dekanić.

Po njegovom mišljenju, jedini način za bolji život na istoku Hrvatske je promjena porezne politike odnosno njezina prilagodba područjima kao što je Vukovarsko-srijemska županija.

"Moramo sada i odmah učiniti neke stvari, a ne gubiti vrijeme analiziranjem što se dogodilo ili se moglo dogoditi“, kazao je župan Damir Dekanić.

Naglasio je i kako su županijske vlasti Vukovarsko-srijemske županije, od kako je on na dužnosti župana, kroz proračun uvele niz mjera kojima se pomažu obitelji slabijeg imovnog stanja, potiče ostanak mladih obitelji te ulaže u projekte koji podižu razinu životnog standarda.

Prvi rezultati popisa stanovništva 2021., koje je Državni zavod za statistiku (DZS) objavio u petak, pokazuju da se u razdoblju od 2011. do 2021. broj stanovnika Hrvatske smanjio za 396.360 osoba, odnosno 9,25 posto. Najveći pad broja stanovnika bilježi Vukovarsko-srijemska županija, gdje je smanjen za 19,54 posto, odnosno za 35.083 stanovnika.